Szöveg: Amrein László

Képek: Scotland Moto Tours, Amrein László

Fantasztikus helyek várják a kalandvágyókat

Skócia egy különleges ország, ugyanis a skót öntudat a mai napig rettentően erős, annak ellenére – vagy talán épp azért –, hogy az angolok már több száz éve uralkodnak felettük! A Skót Királyság önálló állam volt, de az 1707. május 1-jén életbe lépett egyesülési törvény által (amit a skót és angol parlament külön-külön elfogadott) elvesztette szuverinitását (csakúgy mint Anglia, és Wales), és egy új egységben megalakult Nagy-Britannia. Viszont Skócia továbbra is külön államként funkcionált! A saját törvények, saját oktatási rendszerük és egyházuk biztosította a skót kultúra, és a nemzeti öntudat fennmaradását!

Háttérben az Eilen Donan kastély, ahol a Hegylakó c. film több jelenetét is forgatták

A skótok vendégszerető nép, ezt megtudom erősíteni, hiszen több alkalommal volt szerencsém személyesen megtapasztalni ezt a tulajdonságukat! Viszont, hogy rátérjünk a motoros vonalra, ezzel a cikkel szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy a skót felföld (Highlands) egy motoros paradicsom!

Nekem sikerült a Loch-Ness-i szörnyet lencsevégre kapni 🙂 (kicsit vicces), de a tavat körbe járni élmény volt!

Lehet úgy is turistáskodni a skót felföldön, hogy az ember megtervezi magának, leszervezi az útvonalat, szállást, kaját, kompokat, stb, nekiindul és lát, amit lát, de ha igazán élménydús kirándulást szeretne (és nem a gondokkal akar foglalkozni útközben), akkor rábízza magát egy profi túravezetőre!

Kevin Carmichael – a stunterből lett túravezető

Ő elintéz mindent, tudja merre, hová érdemes menni, ismeri a helyi adottságokat, útvonalakat, látnivalókat! A Scotland Moto Tours egy ilyen profi lehetőség, ami mögött nem kisebb személyiség, mint Kevin Carmichael (stunt riding Európa-, és világbajnok) tevékenykedik! Kevin egy lábsérülés miatt már visszavonult a stunt életből (azóta autós show-t csinál), de a túravezetésben szintén igazi profi! Ezt én már 15 évvel ezelőtt is tapasztaltam, már akkor kirajzolódott, hogy visszavonulása esetén mi lesz az irányvonal! Mára pedig a Scotland Moto Tours vállalkozása egész Európában népszerű, de még Kolumbiából is fogadott csoportot!

Komppal számtalan szép szigetre el lehet jutni

Gondban vagyok, ugyanis szinte képtelenség bemutatni pár képben ezt a csodálatos országot, úgyhogy a képeket kicsit „zanzásítottam”! 🙂 Annyi történelmi hely, természeti látnivalója van, amiket szinte kötelező lenne megnézni, ha már valaki eljut odáig! Kedvcsinálóként, fantasztikus képeken keresztül próbál betekintés nyújtani a Scotland Moto Tours a résztvevőkre váró élményekbe!

A skót dudaszó hozzá tartozik Edinburgh hangulatához, de a 300 éve kocsmaként működő fogadó is kuriózum!

Természetesen az útvonal összeállítása a megrendelő igénye szerint történik, és ez az árat is befolyásolja (komp a szigetek között, szállás, belépők, stb.). Egy túrában max. 9 fő vesz részt. A szállás alapból hotelekre van tervezve, de lehetőség van vadkempingezésre is. A túrák általában 7 naposak (6 éjszaka), de igény szerint ez is módosulhat.

Igény szerint lehet vadkempingezést is választani

Alaphelyzetben az ember saját motorral veszel részt a túrán, de ha bármi okból (költség, szabadidő, stb.) repülővel utazol Skóciába, akkor Edinburghban (ahol leszállsz a repülőről) a helyi BMW kereskedésben lehetőség van motorbérlésre. Ennek költségét a bolttal kell rendezni (tőlük is kell árajánlatot kérni).

Ez a létszám még könnyen kordinálható

Ha megvannak a motorok, onnantól már Kevin irányítása alatt megy tovább a csapat. A túráért fizetett összeg magában foglalja a túravezetést, a szállásokat reggelivel, a kompdíjakat, és mindenkinek egy CD-t a túrán készült képekkel!

Számtalan történelmi hely van Skóciában

A képek is gyönyörűek, de élőben sokkal megkapóbb a látvány!

Ha kedvet kaptál egy ilyen eléggé exkluzív túrához, akkor további infók és kapcsolatfelvétel: http://www.scotlandmototours.co.uk

(ha tetszett a cikk, szólj hozzá! Bejelentkezéshez segítség az oldal alján)

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás