Hajts gyorsabban motorral!…

Szöveg és képek: Amrein László

Arra buzdítanám a motorosokat, hogy hajtsanak gyorsabban…….., ha túl akarják élni a kedvenc időtöltésüket, a motorozást!

Nem, nem ment el az eszem, és igazándiból kirívó szabálytalanságra sem szeretném ösztönözni a motorosokat, csupán annyi lenne a kérésem, hogy a forgalom ritmusánál kicsit gyorsabban haladjanak, vagyis előzzék meg az előttük haladó autót, amint erre biztonságos körülmények között lehetőség adódik!

ide már nem férne be egy járműszerelevény

Hogy miért ez a figyelemfelkeltő, hatásvadász bevezető? Remélem, erre kicsit jobban odafigyelnek az emberek, mintha úgy kezdeném, hogy: Kedves motorosok! Ha nem szeretnétek, hogy valami bajotok essen motorozás közben, akkor ………

A téma apropója sajnos nagyon szomorú eset! Még az ősszel elhunyt egy kaposvári motoros, aki ezer + 1 éve motorozott, sokan ismertük. Árpi rutinosnak volt mondható, hiszen Mz-vel és nagyobb teljesítményű motorokkal is rengeteg km-et tudott már maga mögött. A szóban forgó esetnél épp egy robogóval közlekedett, városon kívül követett egy autót – hagyott is némi követési távolságot -, mikor egy utánfutós autó elkezdte őket előzni. Az utánfutós mikor rájött, hogy nem tudja a kanyar előtt mindkét járművet megelőzni, akkor a robogó és az autó közé behúzta a szerelvényét! Az utánfutóval pedig elsodorta Árpit, aki komoly sérüléseket szenvedett. A kórházban pár nap múlva el is hunyt!

Ja, ne gondold azt, hogy ez azért volt, mert robogóról van szó, és azt se gondold, hogy veled ez nem történhet meg, mert te akkora ász vagy, hogy mindenkit legyűrsz az útról! Ha olyan robogóról van szó, ami nem alkalmas a forgalom ritmusán túlmutatni, akkor célszerű irreálisan nagy távolságot tartani az előtte haladóhoz képest!

Ha őszintén belegondolsz, volt már olyan, hogy a nagyobb motoroddal egy autó mögött haladtál? … persze, hogy volt, és így veled is megtörténhetne egy ilyen szituáció, bármekkora ász is vagy!

Ez pont az a távolság, ami arra ösztökéli az autóst, hogy behúzza magát a két jármű közé

Szóval, mint az elején említettem, tudatosan haladj kicsit gyorsabban a forgalomnál, megelőzve az ilyen esetet!

(ha tetszett a cikk, szólj hozzá! Bejelentkezéshez segítség az oldal alján)

További érdekes hírek, cikkek (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás