Infernal Chaos / Mortagua Fighter 9

Szöveg: Amrein László
Képek: Mortagua Fighter

Carlos Rodriguez már a nyomtatott MotoRage magazinban is szerepelt a nem éppen hétköznapi látásmódú épített motorjaival. Nem lehet egyszerű a srác lelkivilága, de az biztos, hogy az általa épített motorok egyedi, és különleges stílusban készülnek! Most egy újabb koncepciót vizionált, amit nemrég küldött át számomra.

A blokk egy olaj-lég hűtéses 600-as Suzuki Bandit. Az évjárat nem volt megadva, de ez nem is fontos, hiszen kiállításra készülnek ezek az építések …… viszont azért működőképesek. A kerekek és az elektromosság az eredeti motorról származnak, aztán kb. ennyi, amit Carlos felhasznált az alapgépből, a többi cucc mind saját gyártás!

A kipufogó saját gyártás/tervezés, amit megvallok őszintén, kicsit keresnem kellett, mire rájöttem, hogy az oldalidomokból kiálló kis lyukak azok! Hát, nem bonyolította túl a leömlők vonalvezetését, a hengerből rövid csövekkel oldotta meg. A teljesítmény meg nem számít!

A motor alapeleme a váz, teljesen egyedi tervezés és gyártás, szintúgy az üzemanyagtank, és az idomok is! Ezek adják meg az extrém külsőt, a vonalvezetést. A tank különben rozsdamentes anyagból (inox) készült. Az első villa egyedi tervezés, amin nem szokványos pozícióban van elhelyezve a féknyereg.

A hátsó féktárcsa maradt az eredeti. A gumik nincsenek elnagyolva, simán utcai méretek (elül 120 – hátul 190). Az infó szerint az első lámpa egyedi építés …. csak akárhogy nézem, én nem látok rajta lámpát!

A kormány, a markolatok és a karok szintén kívántak egy kis fantáziát, de végül is az összképbe ezek is beletartoznak! A festésért a Joe Garage Design, a krómozásért egy Perbal nevű fémmegmunkáló cég a felelős!

Az építés 20 hónapot vett igénybe, és a 2019-es kiállításokon, versenyeken a Radical Streetfighter kategóriában fog indulni. A motor következő megmérettetése április végén Franciaországban lesz, a 40. Pecquencourt motorfesztiválon!

Az építő Carlos Rodriguezről több infót is kaptam, miszerint 44 éves, kedvenc bandája az Amon Amarth (jó kis zúzós zene!), kedvenc autója a Lamborghini Veneno (4 millió dollár az ára!). Carlos következő projektje a Mortague Fighter 10 lesz, amiről talán szintén beszámolunk!

(ha tetszett a cikk, szólj hozzá! Bejelentkezéshez segítség az oldal alján)

Ezt már olvastad? :

Eladó motorok

Videó szerkesztés