120 km alatt 3 defekt! :-)

Szöveg: Amrein László
Képek: Vati Gyula

A sztori nem mai, de az ilyen malőrök benne voltak a motorozás hőskorában! 🙂

1998. Easy Wolf találkozó felvonulás

1998. Készülődés a gyáli Easy Wolf találkozóra, indulás Kaposvárról. Mivel Gyula pénteken csak délután 5-kor tudott volna indulni, ezért külön mentünk. Én már délelőtt elindultam, amit nagyon nem is bántam a motorok típusa miatt. GSX-R 1100, ETZ 150 az én javamra. Kis keresgélés után megtaláltam az új helyen rendezett bulit. Este 10 körül már gyanítottam, hogy aznap már nem ér oda Gyula. Mivel másnap délelőtt sem jött, elmentem telefonálni, hogy jön-e egyáltalán (akkor nekem még nem volt mobilom, viszont Gyulának már igen).

Az első defekt 15 km után!

 – Mi van, nem jössz? – kérdeztem.

 – Itt vagyok az autópályán defektes hátsókerékkel Székesfehérvár magasságában, szerezz egy belső gumit, mert ez 20 cm hosszan szétnyílt – jött a válasz.

Gumivásárlás, autópálya, kövér gáz. Amíg Gyuláék szereltek (ketten jöttek az MZ-vel), elmesélték hogyan tettek meg kb. 21 óra alatt 120 km-t! Pénteken délután 5-kor felmálházták szegény MZ-t, sátor+cucc+két személy = kb:210 kg. O.k, indulás! Kaposvártól 15 km-re jött az áldás, defekt képében. Telefon haza, ragasztó, pumpa, szerszám, haver hozta.

Megérkezett a “mentőcsomag”

Hiba elhárítva, indulás tovább, de, ez a Gyula gyerek Nostradamust meghazudtoló látnoki képességekkel lehetett megáldva, mert elpakolta ezt a túlélő készletet. Jó messzire eljutottak, egészen Siófokig (ami újabb 80 km-t jelent). Az autóúton ismét defekt (akkor még nem volt végig autópálya).

A második defekt!

Motor lepakol, kerék ki, gumi ragaszt, rendben. Mivel kezdett esteledni – meg úgyis le voltak pakolva -, úgy gondolták ott alszanak az út szélén. Sátrazás, kajálás, alvás. Biztos kellemes, nyugodt éjszakájuk volt az út szélén! Reggel sátor le, motor fel, indulás.

Kényszer vadkempingezés

Ismét jó messzire jutottak (újabb 50 km), mert Székesfehérvár magasságában kb. 100 km/h-nál durr defekt! Mivel nem volt náluk 18 cm-es gumifolt, eléggé szarban voltak. Kínjukban már csak nevetni tudtak a dolgon, és ekkor jött a megváltó telefon (mármint én).

A második “mentőcsomag”

Megérkezésem után pillanatok alatt kész volt a javítás, igaz, mire oda értem már szét volt szedve minden. Azért látszott a fiúkon, hogy rutinból csinálják! 🙂 Nem egészen 24 óra alatt meg is tették a kb. 210 km-es utat. Haza fele átvállaltam az utast súlycsökkentés gyanánt. 2-3 hét múlva Gyula egy GSX-R 750 tulajdonosaként indult a következő találkozóra.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés