FÉK(telenül)

A cím akár lehetne a mozifilm sokadik része is, de most komolyabb dologról van szó. A motorozás egyik alapvető pillére a fék használata. Azt mondják, hogy gyorsan menni mindenki tud (mármint a gázt húzni), de megállni már nagyobb művészet!

Ahhoz, hogy biztonságosan közlekedhessünk, olyan fékrendszerre van szükségünk, ami a motorhoz és a használathoz van igazítva. Például egy utcai motor normál fékrendszerével – mondjuk egy túramotor – ne erőltessük a pályamotorozást (normál fékbetét, gumicsöves fékrendszer, normál fékolaj), mert pár kör után lehet, meglepődünk! Elég hamar nem lesz megfelelő fékhatás, mert vagy felforr az olaj, vagy megég a fékbetét, vagy tágul a gumicső. Persze “lájtos” köröket lehet nyomni vele, de a pálya rendeltetésszerű használatára alkalmatlan. Vagy példázódhatunk az off-road szekcióban is, ahol szintén el kell választani a „turista” tempót a „csapatóstól”. Mondjuk azért magában egy jó fék még kevés, hiszen azt tudni is kell használni! Pl. veszélyt hordoz magában, ha valaki olyan motorra ül, amin lényegesen jobb, „harapósabb” a fék, mint amit megszokott. Ilyenkor benézhet egy eleje kicsúszás, hiszen egy erőteljesebb fékerőtől akár blokkolhat is az első kerék (igaz, a mai motorokon egyre több az ABS). A fékezés technikáját számtalan vezetéstechnikai tréningen, hozzáértő oktatók tanítják.

GOLDfren tárcsavédők

Ha nem elég a gyári fékrendszer, akkor a lehetőségek tárháza áll előtted, hogy jobb féked legyen. Már egy szimpla tárcsacsere is sokszor csodákat művel, de a legáltalánosabb és legolcsóbb művelet a fékbetét csere, ami specifikusan választható, hiszen a motorozás különböző területeire fejlesztik a gyártók! Ha optikailag szeretnéd turbózni a motorod, akkor egy színes tárcsavédőt is feldobhatsz a cél érdekében, ami elsődleges funkciója, hogy védi a tárcsát a sártól (off-road motorokról van szó ebben az esetben)!

Még lehetne ragozni a témát, de inkább nézzünk pár konkrét ajánlást a Moto-Complettől, hiszen a GOLDfren hazai importőrénél számos cucc megtalálható a fent említett problémák orvoslására.

GOLDfren fékbetétek:

Az S3 és S33 fékbetétek mellett az off-road típusokhoz ajánlják még az AD-t és a K5-öt, amik keményebb felülettel rendelkeznek.

GOLDfren K5

GOLDfren “S3” puha kerámia-carbon fékbetét. Száraz és nedves viszonyok között egyaránt kiválóan fejti ki fékhatását.

GOLDfren S3

Felhasználási javaslat:

  • Utcai motorokba első és hátsó fékbetétként.
  • Robogókhoz első és hátsó fékbetétként.
  • Off-road használatra csak száraz körülmények között első fékbetétként. Hőtűrése hosszú távon 450 celsius, hőtűrése rövid ideig 800 celsius.

GOLDfren “S33” speciális fékbetét. Minden tekintetben a GOLDfren legjobb tulajdonságokkal rendelkező kerámia-karbon fékbetétje. Száraz és nedves viszonyok között egyaránt kiválóan fejti ki fékhatását. A legjobb fékhatású és leghosszabb élettartamú fékbetét típus, mely akár világbajnoki szintű verseny célú felhasználás során is megállja a helyét gyorsasági és off-road területen egyaránt.

GOLDfren S33

Felhasználási javaslat:

  • Utcai motorokba első és hátsó fékbetétként, akár professzionális verseny célra is.
  • Robogókhoz első és hátsó fékbetétként.
  • Off-road használatra száraz és nedves viszonyok között egyaránt, akár professzionális verseny célra is. Hőtűrése hosszú távon 600 celsius, hőtűrése rövid ideig 850 celsius.

GOLDfren féktárcsák:

Robogó, utcai és off-road tárcsák

Robogó tárcsák, gyári méretű off-road tárcsák! Off-road gépekre túlméretes (oversize) tárcsák normál és úszó változatban is. Supermoto tárcsák szintén normál és úszó változatban is. Utcai gépekre is első és hátsó tárcsák, normál és úszó tárcsák.

Magas minőségű féktárcsák mindenki igénye szerint!

Kiváló minőség, kiemelkedő ár-érték arány, piacvezető szintű raktárkészletek és eladási mennyiségek! Ez a GOLDfren Magyarország, vagyis a Moto-Complet kft!
A cég piaci szerepét jól prezentálja, hogy az idei hazai motocross bajnokság a GOLDfren – MotoComplet nevet viseli!

Weboldal (klikk a képre):

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás