Kigyulladt egy elektromos versenymotor Assenben!

Pár hónapja az olasz Energica által, a MotoE bajnokságra biztosított elektromos motorkerékpárok égtek le a jerezi pálya garázsában! Akkor a komplett mezőny gépparkja megsemmisült, 18 db gép! Most hétvégén Assenban szintén kigyulladt egy elektromos motor!

A holland NOVA Electric Racing múlt hétvégén a GAMMA Racing Day-en volt jelen, hogy részt vegyen az Open Electric Superbike versenyen az Assen Circuit versenypályán. A pénteki első szabadedzés rendben indult, de a második menetre való felkészítés során a motorkerékpár kigyulladt, és sajnálatos módon egy csapattag is megsérült, aki azonnali orvosi ellátásban részesült. Az orvosok szerint hamar felgyógyul. Mivel a csapat a biztonsági előírásokat betartotta, és szakszerűen kezelte a helyzetet, így elég hamar sikerült a tüzet eloltaniuk, ami így nem okozott súlyos károkat, valamint nem terjedt át a szomszédos boxokba!

Egy kis időre lesz szükségünk, hogy kiderítsük, mi okozta a problémát, egyelőre annak örülünk, hogy mindenki rendben van! Azt viszont sajnáljuk, hogy a NovaBike 10 nem tudott a versenyen végigmenni, így nem láttuk a teljes potenciálját. Ennek ellenére büszkék vagyunk erre a projektre, felemelő pillanat volt, mikor a pályán láthattuk az elmúlt egy évben megszerzett tudást, tapasztalatot! Most egy mélyreható vizsgálatot indítunk, hogy kiderítsük, mi okozta ezt a balesetet, és abból tanulva, minden tudásunkat a NovaBike 11-re összpontosítsuk!” – nyilatkozta a csapat az eset után.

A paddock személyzetének, a mellettük levő csapatoknak és a pálya tűzoltóságának köszönhetően a lehető legkisebb anyagi kár keletkezett, viszont a motorkerékpárt nem sikerült megmenteni, így a csapat lemondta a versenyhétvégén való részvételt!

Együttérzünk minden érintettel, akik az egy éves kemény munkájukat vesztették el a leégett motorkerékpárban! A közúti elektromos motorkerékpárok biztonságosak, a versenyszféra viszont viszonylag fiatal, és kifejezetten a határok feszegetéséről szól! Az Open eSBK arra törekszik, hogy a lehető legbiztonságosabb körülményeket biztosítsa az elektromos motorkerékpárok versenyzéséhez! Nagyon örülünk, hogy nem történt komolyabb baj, és köszönetet mondunk a csapatoknak, a versenyzőknek, a biztonsági személyzetnek és az orvosoknak az esettel kapcsolatos segítségért!” – áll a versenyszervezők nyilatkozatában!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás