Rossi Moor ismét Amerika meghódítására készül!

A hétvégén Pittsburgh-ben tartják az amerikai Superbike bajnokság 8. fordulóját, melynek különlegessége, hogy idén a betétfutamok között először kerül megrendezésre az Ohvale Talent Cup, 110 és 160-as kategóriában.

Az amerikai-magyar Rossi Moor nagy reményekkel érkezik vissza Amerikába, azzal a céllal, hogy minél jobb eredményt érjen el a tehetségkutatón. Rossi 2 éve versenyez Ohvale motorokkal, és ez az esemény remek lehetőség, hogy összehasonlítsa, milyen szinten áll Amerika legtehetségesebb fiatal versenyzőihez képest. A hétvége üzleti szempontból is érdekes lehet majd, hiszen miután korábban a kisebb kategóriákban Rossi már mindent megnyert Amerikában, szeretné látni a szakma, hogy a nagy sikerű Ohvale márkával hogyan teljesít.

Az Ohvale Talent Cup nem várt érdeklődést eredményezett, 18-an jelentkeztek a 160-as kategóriába. Köztük vannak tehetséges gyerekek az Egyesült Államok minden pontjáról, de még Mexikóból is.

Stefano Favaro a Sport&Events Academy alapítója is elkísérte Rossit az amerikai kalandra:

„Szinte haza érkezik Rossi, hiszen 3 éves kora óta itt motorozik, bár ez a pálya számára is új lesz. Az elmúlt 2 évben rengeteget edzett, fejlődött, megtapasztalta az európai bajnokságok színvonalát. Felépítettük az edzésprogramját, a motorozás mellett nagy hangsúlyt fektet a Fit4Race és egyéb erőnléti edzésekre is. Mentálisan is úgy érzem nagyon sokat  fejlődött, bár mióta ismerem  nagyon rendben van fejben. Mindezek után természetesen szeretnénk látni, hogy az amerikai fiatalokhoz képest milyen szinten áll. Nem titkolt célunk, hogy ha minden jól alakul, esetleg megnyerjük ezt a kupát, de mindenképpen pódiumon szeretnénk végezni. Ez a pálya nagyon technikás, ami Rossi számára előnyt jelent majd, és reméljük, hogy ez egyensúlyozza az általános súlykiegyenlítés hiányából származó hátrányát.”

Rossi pénteki nyilatkozata:

“A mai hivatalos edzés remek volt. Még soha nem motoroztam ezen a pályán, de az első benyomásom, hogy ez egy nagyszerű technikás pálya, a megannyi emelkedővel és beláthatatlan kanyarral! Holnap megpróbálok javítani a mai legjobb köridőmön, ami 1:02:52 volt!”

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás