Rossi Moor ezüstérmes az olasz utánpótlás élvonalában!

Szenzációs teljesítmény!!! Második helyen végzett az összetett Ohvale GP-0 190 cc kategóriában a Sport&Events Academy 11 éves pilótája.

?Podium ceremony? ??????????I do believe Rossi#92 is the first American/Hungarian kid ?who ever placed 2️⃣nd in the Italian National championship ?(CIV JUNIOR) with ??2️⃣ wins???? in one season and always on the podium consistently and he also set a Track record at Varano?? Big thanks to Stefano Favaro❤ and his management and all the staff who is working incredibly hard to make this happen God bless you all ♥️♥️♥️#sportandeventsacademyUSA #BesterCapitalDubaiJuniorTeam #Araihelmet #Forzagp#Elevenmotorsports#tt4racingThomasBarecca

Közzétette: Rossi Moor – 2019. szeptember 9., hétfő
A díjkiosztó

Az amerikai-magyar „csodagyerek” fantasztikusan szerepelt, a szabadedzések során pályarekordot motorozott, az esős időmérőn volt egy kisebb esése, de aztán megnyerte az első versenyt. A délutáni futamon második helyen végzett, így összességében a bajnokságban másodikként zárt! Ez óriási dolog, hiszen 8 és 12 éves kor között az Ohvale a legkeményebb utánpótlás bajnokság azok számára, akik profi szinten űzik a motorozást.

?? Győzelemmel és egy második hellyel zártam a bajnokságot! ✊?✊?A videóban részletesen mesélek! ?

Közzétette: Rossi Moor – 2019. szeptember 8., vasárnap
Rossi nyilatkozata a hétvégi versenyről

„Tavaly motoroztam már itt a 160 cc-vel, így igazából ismertem a pályát, csak meg kellett találnunk a beállításokat a 190 cc-re. Szombaton nagyon jól mentek a szabadedzések, megjavítottam a tavalyi legjobb köridőket. Vasárnap aztán az időmérők szakadó esőben kezdődtek, ami azt jelentette, hogy az előző napi beállításokon is változtatni kellett. Volt egy kisebb esésem, így csak a 4. helyről rajtoltam, de aztán sikerült megnyernem a versenyt. A következő futamon is kicsit elrontottam a startot, de aztán megnyugodtam, és végig harcoltam, minimális különbséggel lettem második.” – foglalta össze Rossi a történteket.

Rossi Moor

Rossi csapattársa, Farkas Kevin szintén nagyon jó hétvégét teljesített és egész évben hatalmas lépésekben fejlődött a számára ismeretlen pályákon, és teljesen új kategóriában.

„Franciacorta-t már ismertem tavalyról, mert versenyeztem itt egyszer, ezért nem kellett a pálya megtanulásával időt töltenem. Jó volt a tempóm, sajnos a vizes körülmények kicsit megzavartak, így nem olyanra sikerült a kvalifikáció, ahogy azt elterveztem. De így is felküzdöttem magam a 6. aztán az 5. helyre, így nagyon boldog vagyok.” – mesélte Farkas Kevin.

Farkas Kevin

Stefano Favaro a Sport&Events Academy alapítója rendkívül megvan elégedve a fiúkkal:

„Franciacorta volt az utolsó olasz bajnoki forduló, Rossi a bajnoki cím megszerzésért versenyzett, Kevin pedig a pódiumot szerette volna megközelíteni. Nagyon büszke vagyok mindkettőjükre, mert szépen és keményen dolgoztak, és nem csak ezen a hétvégén, de egész nyáron és az egész szezonban!
Sajnos, még  egy korábbi versenyen vissza adtak elég sok pontot Rossi ellenfelének Flavio Piccolonak, így az egyetlen esélyünk az volt, ha Rossi mindkét versenyen nyer, Flavio pedig valamelyiken hibázik. Ez nem történt meg, de összességében azt gondolom, Rossi így is igazi bajnok. Minden fordulón dobogóra állt és kétszer is győzött, csodálatosan teljesített.
Kevin számára szinte minden új  volt, de versenyről versenyre kapaszkodott fel, és ezen a hétvégén is például végig a bajnokság bronzérmesével harcolt. Lehet még fejlődni, de ez volt az első éve, és várakozáson felül teljesített.

Rossira most nagy feladat vár, hiszen szeptemberben betölti 12. életévét, és szabadkártáyval elindul az utolsó három CEV Repsol ETC fordulón Görbe Soma csapattársaként a Bester Capital Dubai Junior Team színeiben.”

A nyerő csapat!

Három hét szünet után tehát Jerezben lép majd pályára Görbe Soma és Rossi Moor a European Talent Cupon. Október első hétvégéjén pedig még egy Ohvale World Series sorozat is vár majd Rossira és Kevinre, szóval nagyon izgalmas ősznek vágnak neki az Akadémia fiatal tehetségei.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás