LÉG(telenül)

Örök para, hogy az erdő közepén defektet kapsz, és ha nincs nálad cucc a javításhoz, tolhatod a gépet, vagy várhatsz a segítségre!

A motorozásnak vannak olyan témakörei, amik erősen befolyásolják annak minőségét, élvezeti és rizikó faktorát. Ezek közül írtunk már a védőfelszerelések fontosságáról – VÉD(telenül), vagy a fék hatékonyságáról – FÉK(telenül). Most egy olyan témakör kerül terítékre, ami minden motoros rémálma, hiszen egy defekt szinte mindig rosszkor jön, viszont jó hír a terepmotorosok számára, hogy ezt a problémát 100%-ban ki lehet küszöbölni!

Első – hátsó kerékhez, több méretben kínál a TechnoMousse megoldást

Napjainkra, a modern technológia 100%-ban megoldotta ezt a problémát az off-road szekcióban, ugyanis a Technomousse egy olyan levegőnélküli belsőt fejlesztett ki, ami kizárja a defekt lehetőségét! Ezeknek a belsőknek az egyik hazai forgalmazója a Moto-Complet Kft., akik részletesen elmagyarázzák a rendszer működését, lényegét!

A technológia:
A Technomousse vállalat dobott piacra elsőként magas minőségű, lejárati dátum nélküli mousse belsőt. Hosszas fejlesztés és tesztelés után sikerült megtalálni a tökéletes összetételt és gyártási eljárást, amely lehetővé teszi a külső behatásokkal szembeni ellenállóságot. A mousse kivételesen ellenálló az időjárás és extrém használat okozta deformitással szemben. Ez tette lehetővé, hogy megalkossák az első hosszú élettartamú off-road defektvédelmi rendszert. Egy új generációs mousse-t, ami nem gyűrődik, nem esik össze, és nem veszít minőségéből használaton kívül.
Minden Technomousse belső egy speciális zártcellás anyagból készül. Az eredmény egy szuperkönnyű, hajlékony és puha alapanyag.

Így néz ki a levegő nélküli belső keresztmetszete

Az évek során a cég sokféle keveréket kipróbált, hogy megtalálja a legjobb tulajdonságokkal rendelkező összetételt, ami a legtöbb off-road körülménynek megfelel. Minden mousse az adott szakágnak (enduro, cross, sahara) leginkább megfelelő lágysággal rendelkezik, hogy a legjobb guminyomást érje el a teljes védelem mellett. A defektvédelmi rendszer a legjobb pilóták közreműködésével került kifejlesztésre. Biztosítja a legjobb virtuális nyomást, optimális tapadással minden gumitípussal a legmélyebb sártól a legdurvább sziklás terepig. A gyártási technológiának köszönhetően kiemelkedő teljesítménnyel bír, károsodás veszélye nélkül.

Elérhető méretek:

Enduro:
Első: 90/90-21”,  80/100-21”  0,7-0,8 bar keménység, 940 gr
Hátsó: 120/90-18”, 140/80-18”  0,6-0,7 bar keménység, 1400-1620 gr
(mérettől függően)

Cross:
Első: 80/100-21”,  1,0-1,1 bar keménység, 940 gr
Hátsó: 110/90-19”,  100/90-19”  1,2-1,3 bar keménység, 1200-1400 gr  (mérettől függően)

MiniCross:
Első: 70/100-19”  ,  70/100-17”  ,  60/100-14”  0,9-1,0 bar keménység, 520-840 gr  (mérettől függően)
Hátsó: 90/100-16”  ,  90/100-14”  ,  80/100-12”  1,0-1,1 bar keménység, 620-990 gr (mérettől függően)

Több méretben rendelkezésre áll a technológia

Használat:
Rendkívüli rugalmasságának köszönhetően a legtöbb gumitípust 100%-ig kitölti. A mousse a teljes rugalmasságát néhány perc használat után éri el. Használat után ajánlott a motort emelőbakon tárolni, így a mousse visszanyerheti eredeti alakját, garantálva a leghosszabb élettartamot.

Fontos megjegyezni, hogy a a mousse belső méretének meg kell egyezni a külső gumi méretével, ellenkező esetben ha a belső nagyobb akkor nem lehet felszerelni a külsővel a felnire, ha viszont kisebb, akkor nagyon hamar tönkremegy!


A Technomousse belsők off-road használatra lettek kifejlesztve, utcai használatuk nem javasolt, az ilyen használat okozta sérülésekért a gyártó nem vállal felelősséget. A Technomousse belső mellé csomagolt speciális síkosító gélt szereléskor a belsőre kenve kell alkalmazni. Segíti a problémamentes szerelést, és kiküszöböli a használat közbeni súrlódás okozta túlmelegedést. Vakszelep használata minden esetben ajánlott!

A sikosítógél segítségével tökéletes végeredményt kapunk!

Amennyiben felkeltette érdeklődésed a termék, részletekről érdeklődj a Moto-Complet motorosboltban (klikk a képre)

További érdekes hírek, cikkek (klikk a képre):

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás