Györfi Alen: dobogós helyekkel tette le a névjegyét Daytonában

Györfi Alen számára igencsak jól folytatódott motoros pályafutása az Egyesült Államokban. A Forty Racing korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnoka ugyanis a Daytonában rendezett versenyhétvégén mind a hosszútávú, mind pedig a sprintviadalon is dobogóra állhatott a közel 30 fős mezőnyben, ráadásul mindkétszer a mezőny végéről kellett elrajtolnia.

A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen és a menedzsmentje még szeptember elején úgy döntött, kiszáll a Supersport vb-ről, és az Egyesült Államokban fog versenyezni. Az első futamra éppen Daytonában került sor az elmúlt hétvégén, ám arra sem a korábbi Európa-bajnok, se a csapata nem számított, hogy mindez nem lesz egyszerű. Ugyanis a Yamahát kiszállító cég elkevert egy a vámnál szükséges papírt, így a motort csak pénteken késő este vehette át Alen. A szervezők megengedték, hogy mindössze egy edzéssel a háta mögött rajthoz álljon, ám valamennyi futamon a mezőny végéről vághatott neki a viadalnak.

Ám ez sem hátráltatta abban, hogy mind a hosszútávú, 40 körös, mind pedig a 5 körös sprintversenyeken ne érjen el bravúros eredményeket. Előbb szombaton, az endurance futamon kígyózott át a teljes mezőnyön, és a verseny második leggyorsabb körét teljesítve végül a harmadik helyen végzett a közel 30 fős mezőnyben, ahol többek között olyanok indultak, mint a későbbi győztes olasz Simone Corsi. Vasárnap már két szabadedzést is tudott teljesíteni, így mindkét sprintfutamon megjavította az addigi legjobb köridejét, és amíg az első versenyen épphogy lecsúszott a dobogóról, addig a másodikon éppen Corsit megelőzve lett harmadik, azaz bemutatkozásként rögtön kétszer is a pódiumon ünnepelhetett. A mostani eredmények egyrészt a további versenyekre, illetve a jövő márciusi legendás Daytona 200-ra is jó alapot ad, ráadásul mindhárom futamon Alen volt a legjobb dunlopos motoros.

További érdekes hírek, cikkek (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás