Stefan Everts: További amputációk

Szöveg: G.S.

A Stefan Everts maláriafertőzésének következményeit továbbra sem tudták megoldani orvosai. A tízszeres világbajnokot újra operálni kellett.

Rossz hír érkezet ismét Belgiumból: Stefan Everts tízszeres motokrossz-világbajnoknak egészségi állapota továbbra sem javul . Az elmúlt héten újra operálták a Leuveni Egyetemi Kórházban és ismét két lábújját távolították el a jobb lábáról.
A malária egyik következménye az ujjak és a lábujjak rossz vérkeringése volt. Az ujjak jól felépültek, de a lábakkal mindig új problémák adódtak és annyira rosszul voltak ellátva vérrel, hogy szó szerint elhaltak, ezért amputálni kellett. Everts összesen 8 lábujjat veszítette el. A jobb lábát – amelynek már nem volt lábujja – egy másik fertőzés miatt operálni kellett.

“Csak nem áll le” – mondta Everts, akinek tartósan fájdalomcsillapítókkal kell enyhítenie a folyamatban lévő fájdalmát. “Már majdnem egy éve bajban vagyok, és még mindig nem tudok fájdalomcsillapítók nélkül élni. Szeretnék végre megszabadulni ettől a rendetlenségből. Alig tudom elképzelni a normális életet. Minden nap ugyanazt a színházat tapasztalom meg: felkelni, elviselni a lábujjak nélküli életet, és újra és újra ezt az állandó fájdalmat. Végül ez mindig új műtéthez vezet. Ez már majdnem szokássá vált.”

Ezen a hétvégén Everts egy vakációutazást tervezett Thaiföldre családjával, amelyet a műtét miatt le kellett mondania. “Még egy hátrány, mert mindannyian nagyon boldogok voltunk és egy kis távolságot akartunk nyerni. Ez nem csak kemény teszt számomra, hanem Kelly és a gyerekek számára is. Mindannyian tesztelésre kerülnek.”

Az új kudarcok ellenére Everts továbbra is az a harcos, aki őt minden idők legsikeresebb motocros versenyzőjévé tette. “Nem fogom feladni. Harcos voltam a karrierem alatt és mindig harcos leszek. “

További érdekes hírek, cikkek (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés