Thomas Kjer Olsen készen áll az MX2-es világbajnoki címre

Szöveg: G.S.

A Husqvarna MX2-es gyári csapata készül a következő fejezetre, és már 2020-ra koncentrál.

A Rockstar Energy Husqvarna MX2-es csapata befejezte az első teszteket az új megjelenésű FC250-es motor felülvizsgált változatával,amitől a belga székhelyű legénység reméli, az első FIM Motocross világbajnoki címet hozza el számukra a következő idényben.

A korábbi csapatmenedzser Jacky Martens távozott ,így a gyári csapat friss megtestesülése most a Nestaan-MX és Kay Hennekens kezében van, Rasmus Jorgensen volt ex-Grand Prix versenyző irányítása mellett.

Az újdonsült dán csapatfőnök gondoskodik a versenyzők programjairól és felügyelni fogja a csapat működését amelynek eredményeként Thomas Kjer Olsen és Jed Beaton ismét az MX2-es osztályban harcol a világbajnoki címért. “A múltban a motorosokkal dolgoztam a fizikai tréning és a kerékpáros edzés terén,de most az új szereppel és címmel nyilvánvalóan minden kicsit más lesz”mondta Jorgensen. “Forgalmasabb lesz mert továbbra is ott szeretnék  lenni a pályákon és szorosan együttműködni a versenyzőkkel: ez  az ami a múltban jól működött és ezt nem akarom elengedni.

A csapat már versenyzett  Jed Beatonnal. Az ausztrál az elmúlt szezont töltötte elsőként a fehér motorokon, ám egy sérülés a 2018-as évét tönkre tette. “Egyetlen ponton egyetlen versenyen sem volt egészséges. Mindig valami megsértette a lábát. Végül visszatért, most már egészséges és jobban néz ki mint ebben az évben bármikor. Haza utazott és jó hat hetes pihenést kellett adnia a testének Ausztráliában: nem tudta, mennyire szüksége van erre. Ez az első nagy lépés a jövő évi sikeres szezon felé. Azt akarjuk, hogy minél gyorsabbá tegyük őt amikor novemberben visszatér. Fontos, hogy valóban jól érezze magát a motoron. Erre van szüksége, hogy visszatérjen.

A térség rossz időjárása késleltette a teszteket Thomas Kjer Olsennél. A dán automatikusan a 2020-as MX2 bajnokság egyik vb aspiránsa, miután eddigi három idényében, harmadik és második helyezett lett az összetett pontversenyben. “Nyilvánvalóan Thomasnak kell fejben erősnek lenniemondta Jorgensen. “Nem mintha ebben az évben nem lett volna az, miután összetett második lett. Ő is tisztában van a fiatal srácokkal, mint például Tom Vialle, Jago Geerts és Maxime Renaux de mindent megtesz, hogy fellépjen a csúcsra, így csak azt kell tennie amit  csinált az elmúlt években: készen áll és olyan keményen megy, amennyire csak tud.”

További érdekes hírek, cikkek (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés