Max Anstie: Mi lesz 2020-ban?

Szöveg: G.S.

Max Anstie továbbra sem rendelkezik szerződéssel az MXGP 2020-as szezonjára. De a brit bizakodóan beszél, és megérkezhet a Bike it Dixon Racing Team csapatához.

Max Anstie visszatérhet a Bike it Dixon Racing Teamhez az MXGP 2020-as szezonjában. A tárgyalások több héten keresztül folytak, mielőtt a brit megtartotta esküvőjét az Egyesült Államokban: szerdán ott vette feleségül menyasszonyát Milly-t.

A 26 éves versenyzőnek sérülés miatt idő előtt be kellett fejeznie az MXGP 2019-es szezonját, míg 2020-ra eddig szerződés nélkül maradt, miután a KTM Standing Construct csapata háromról kettőre csökkentette pilótáinak számát a következő szezonra.

 A brit érdeklődést mutat a Dixon legénységgel kötött megállapodás iránt, amellyel 2014-ben és 2015-ben MX2-es győzelmeket aratott – Kawasaki motorjával.

A zöldek most is nagy jelentőséget tulajdonítanak egy erős brit versenyzőnek annak érdekében, hogy versenyképessé váljon a “Nemzeti Brit Bajnokságon”, amelyben Tommy Searle a Kawasakin utoljára két bajnoki címet nyert egymás követő évben. A döntő tényező lehet a Kawasaki Europe költségvetése és gyorsasági versenyprogramja – egy újabb sikeres Superbike világbajnoki szezon után.

Dixon megerősítette, hogy mindkét féllel tárgyalásokat folytatott, és a  döntést az elkövetkező napokban meghozzák.

A DRT-hez már aláírt a WMX világbajnok Courtney Duncan és egy másik versenyző 2020-ra, akit november végéig mutatnak be.

Anstie nevel felmerült Jacky Martens új MXGP csapatánál is. A belga azonban még nem jelentette be a márka és a támogatás részleteit.

További érdekes hírek, cikkek (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás