Ejtik a hamis jogsi ügyet a TT fenegyerek, Guy Martin ellen!

Az ügy még 2018-ban kezdődött, mikor Martin az ír nyerges vonató jogsiját szerette volna honosítani a brit jogosítványába. Az ír jogsinál kétség támadt, hogy feltehetően hamis! Azzal vádolták, hogy megtévesztette a hatóságot, és hamisan nyilatkozott a vezetői engedélyéről

A vádat (hamis vezetői engedély birtoklása) egy pszichiáter által benyújtott bizonyítékok alapján szüntették meg, arra hivatkozva, hogy Martin betegségéből kifolyólag (Asperger-szindróma) megtéveszthették, és nem tudta, hogy nem valódi az okmány!

Az Asperger-szindróma (Asperger syndrome, gyakori rövidítése AS) neurobiológiai pervazív fejlődési zavar: az autizmus spektrumzavarok közé tartozó pszichiátriai kórkép. Az Asperger-szindrómára – az egyéb autizmusspektrumhoz tartozó betegségekkel ellentétben – jellemző a normális ütemű nyelvi fejlődés, és gyakran átlagos vagy annál magasabb intelligencia szinttel párosul. Mindezek miatt felismerése is nehezebb, egyes becslések szerint az esetek 30-50%-át nem diagnosztizálják. Számos Asperger-szindrómás magától is képes felismerni azokat a dolgokat, amikben eltér a többi embertől, megtanulja leküzdeni hátrányait, és képes beilleszkedni a társadalomba akár anélkül is, hogy tudná magáról, hogy Asperger-szindrómás. – forrás: wikipédia

Az ügyet a 2020. január 6-án tervezett tárgyalás előtt elhalasztották. Martin meghallgatása során kiderült, hogy „nem mindig alkalmazta a józan észt, és hajlamos arra, hogy feltétel nélkül elfogadja azt, amit az emberek mondanak neki”.

Simon Hirst bíró kijelentette: “Az ügyész elfogadja, hogy elképzelhető, hogy Martin úr azt gondolta, hogy ez valódi engedély.”
Michael Cranmer-Brown ügyész: az autizmus szintén „elég sebezhetővé tette őt, hogy mások könnyű célpontnak tekintsék”, és hogy „valószínűleg valaki  ezt kihasználta”.

Így több, mint egy év után véget ért Martin bírósági ügye, szerencsére pozitív kimenetellel!
A visszavonult versenyző TV műsorokban és filmekben szerepel. Pl. legutóbb a The Great Escape c. filmben, ahol egy motorkerékpáros ugratást hajtott végre!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás