Motorvezetési praktikák a ’70-es évekből!

Sokminden változik a világban, de van, ami 50 év után is ugyanaz marad! Ebben az amerikai kisfilmben (sajnos csak angol nyelvű) láthatunk olyan közlekedési szituációkat, amik a mai napig érvényesek, és veszélyforrások (pl. balra legyez az autós, és befordul jobbra a motoros elé!).

A film készítői jól prezentálják, hogy az autó ablakában található kis kütyük, milyen szinten tudják kitakarni a motoros jelenlétét az úton! Szimulációt láthatunk motoros ütközéséről autóval, a lassított felvétel elgondolkodtató, hogy milyen erőhatások érik a motort és a sofőrt egyaránt!

Láthatjuk, hogy a mai vezetéstechnikai tréningek nem sokban különböznek az akkoriaktól, hiszen számos elem köszön vissza a mai tematikából (vagy fordítva, az akkori tematika számos eleme érvényes még ma is! 🙂 ).

Az meg külön élmény, hogy milyen gépekkel, és hogyan motoroztak abban az időben Amerikában, az öltözetről ne is beszéljünk! Hol voltak akkor még a mára alapnak számító védőfelszerelések?

Sőt, egy korabeli cross versenybe is betekintést enged a film, ahol a csizmán és a sisakon kívül nemigen láttam más védelmet a versenyzőkön!

Szóval érdekes mozzanat a múlt egy szeletéből, aminek nagyon nagy része a mai napig érvényes a motoros életre!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás