Vége a Nortonnak? Pénzügyi felügyelet alá került a gyár!

Pár hete adtunk hírt arról, hogy adózási problémák miatt gondba kerülhet a Norton. Nos, mára hivatalossá vált, hogy a motorkerékpár-gyártó vállalatot – valamint a tulajdonos Stuart Garner két másik érdekeltségét, a Priest House Hotelt és a Donington Hall Estatest – pénzügyi felügyelet alá helyezték!

A pénzügyi ellenőrzéssel két céget bízott meg az illetékes hivatal, egyrészről az amerikai központú BDO számviteli világcég angliai képviseletét (az anyacég 167 országban van jelen), valamint az Irwin Insolvency felszámoló céget, akik közös megoldásokkal próbálják a lehető legjobbat kihozni a Norton Motorcycles fizetésképtelenségéből.

Stuart Garner a Norton tulajdonosaként (még)

Az adminisztrátorok átnézik és átszervezik a kérdéses üzleti ügyeket, és a meglévő tartozások kifizetésére összpontosítanak, hogy megpróbálják elkerülni a vállalkozás teljes felszámolását!

Közös adminisztrátorokként minden szükséges lépést megteszünk annak biztosítása érdekében, hogy az ügyfelek, az alkalmazottak és a beszállítók az adminisztrációs folyamaton keresztül a lehető legjobban járjanak” – mondta Lee Causer, a BDO üzleti szerkezet átalakító partnere.

Feladatunk az, hogy a hitelezők érdekeinek védelme érdekében a lehető leggyorsabban meghatározzuk és kivitelezzük a legmegfelelőbb stratégiát, szem előtt tartva annak szükségességét, hogy minimalizáljuk az összes fél veszteségét. Jelenleg az egyes vállalatok helyzetét vizsgáljuk annak érdekében, hogy megállapítsuk a rendelkezésre álló lehetőségeket, és a legmegfelelőbb megoldásokat! ”

A The Telegraph szerint a Norton tavaly 6,7 millió font (8 719 655 dollár) árbevételt ért el, de csak 33 701 font (43 860 dollár) adózás előtti nyereséget realizált. A társaság jelenleg 100 alkalmazottat foglalkoztat, és bizonytalan, hogy mi fog történni azokkal a munkavállalókkal, akiket ez az eljárás érint.

A Garner tulajdonában lévő másik két cég (Priest House Hotel és a Donington Hall Estates) ugyanebben a cipőben jár. A szálloda személyzetét értesítették a közigazgatásról, és a Legacy Hotel and Resorts-ot kérték fel a szálloda irányítására, amíg nem lesz új tulajdonos.

Nagyon úgy néz ki, hogy Peter Hickhmannak másik márkát kell keresnie

Egyelőre még nem világos, hogy mit jelent ez az ügy a Norton Superlight Man TT projektre. Mint ismeretes, Peter Hickman decemberben írta alá a szerződést, miszerint a 2020-as Man TT-n és a North-West 200-on a Norton Superlight gépével fog indulni a Smiths Racing Team versenyzőjeként!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés