A kínai CF Moto a 300-as sportligába is benevezett!

Lassan igaz lesz a mondás, ami nem Kínában készül, az már nem is eredeti!  Számít manapság már, hogy hol készülnek a motorkerékpárok? Nem igazán, hiszen számos márka kiszervezte már a modelljei gyártását a távol-keleti régiókba (Vietnám, Thaiföld, India, Kína, Indonézia). Ezáltal a gyártási technológia birtokában már nem ördögtől való elképzelés, hogy egy kínai motorgyártó ugyanolyan (vagy netán jobb) minőségben állítson elő saját márkás terméket!

A kínai CF Moto egy új modellt mutatott be, ami a 300-as kategóriában lehet versenytársa a Yamaha R3, KTM RC 390, a Honda CBR300R, és a Kawasaki Ninja 300-nak. Megfelelő minőségben és hasonló teljesítménnyel erős ütőkártya lehet az árképzés, ami általában a Kínában készült dolgok adu-ásza szokott lenni, főleg, hogy a kínai motorgyártó jelenléte az utóbbi időben erősen nőtt világszerte, a kialakított márkakereskedői hálózatának köszönhetően! A 300SR a 250SR megnövelt változata, ami erősen a CFMoto 300NK utcai naked motorjának az alapjaira épült.

Az ázsiai piacra szánt első kiadás a CF Moto 300SR nevet viseli, amiben egy 292,4 cm3-es egyhengeres, négyütemű, folyadékhűtéses blokk van, 33,5 lóerővel és 20,5 Nm nyomatékkal. Hatsebességes váltó, négy dugattyús Brembo radiális fék, alu lengőkar, acél váz, ABS, TFT kijelző, elöl up side villa, hátul monoshock teló! A műszaki paraméterek bíztatóak, de a létjogosultságát igazán majd a menetpróbák és a minőség fogják eldönteni!

A bemutatott mintapéldányon Akrapovics kipufogó és szénszálas üzemanyag tank van, amiket valószínűleg szolidabb árképzésű cuccokra cserélnek majd a szériagyártás során az árverseny miatt. Az európai káros anyag kibocsájtási paramétereknek megfelelő Euro5 besorolás azt engedi sejtetni, hogy ezt a modellt az európai piacra is szánják, nem csak az ázsiai területekre! Konkrét árról egyelőre nem szólnak a hírek, de mire ide ér Európába, addigra úgysem az ázsiai ár lesz az irányadó!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás