A koronavírus a hazai motorsportot is befolyásolja már!

Az alábbi felhívás Hermann Henriktől (MAMS elnöktől) származik, aki felelős hozzáállásával próbálja a lehető legtöbbet kihozni a vírus miatti intézkedések negatív hatásából a hazai motorsportra nézve! Most hétvégén a dunaföldvári enduro verseny az első érintett rendezvény, ami biztonsági intézkedései iránymutatóak lehetnek a továbbiakban (amennyiben nem súlyosbodik a helyezet)!

FIGYELEM!!!!

EC OB Dunaföldvár 2020.03.14 – Fontos tudnivalók!!!

Magyarország kormánya megszorító intézkedéseket vezetett be a korona vírus elterjedésének megelőzése érdekében. Ezen intézkedések a magyar motorsport rendezvényeit is érinti. A számunkra két legfontosabb paraméter a maximum 100 fő zárt, illetve maximum 500 fő nyílt rendezésű rendezvények létszámára vonatkozó szigorítás. A közel 12 szakágból automatikusan több verseny, főleg a nemzetközi versenyek (EB, VB) kiesni látszanak, illetve már némelyik lemondásra is került.

Azonban van néhány verseny, főleg országos bajnokság, ami kellő fegyelmezettséggel megfelelhet a jelen előírásoknak. Az első ilyen verseny két nap múlva, most szombaton lesz esedékes. A MAMS Enduro szakágának tanácsa (9 fő) több órán keresztül egy rendkívüli megbeszélésen vette számba a sok paramétert és lehetőséget. A többségi döntés a verseny megtartása mellett voksolt, de több tucat gondolat került fel a feladatok közé, amiben mindenkinek kérjük a segítségét, annak érdekében, hogy a mostani nem egyszerű időszakot, a lehető legkisebb veszteséggel éljük át.

Először is nagy figyelmet fordítva a kormány által megfogalmazott kötelességeinkre, igyekezett az Enduro szakág, mind a rendezőre, mind pedig a versenyzőkre is figyelemmel lenni, beleértve a sok munkát, energiát, időt és pénzt, amit eddig belettek a szereplők a versenyekre való felkészülés alkalmával. A következőkben szeretnénk bemutatni kik, hol és milyen módon tudnak segíteni annak érdekében, hogy a törvény betűit szem előtt tartva, saját egészségünket megőrizve, miként tudjuk a versenyt a lehető legnagyobb körültekintéssel lebonyolítani.

Az 500-as szabály:

A verseny, ilyen helyzetben, elsősorban a versenyzőknek szól. Ezért néhány gondolat:

– a versenyzők lehetőleg max. 1 segítővel jöjjenek a versenyre, inkább egyedül
– a nézők csak korlátozott létszámban tudnak bejutni a versenyre, ezért előre is elnézést kérünk azoktól, akik már nem férnek be az engedélyezett létszámba

Megelőzés: Kérjük, ha köhög, lázas, vagy eleve rossz a közérzete maradjon otthon!!!

Akik eljönnek, azoknak néhány tanács, magukra és másokra nézve egyaránt:
– a kézfogás, ölelkezés, puszilkodás mellőzése
– saját eszközök használata (telefon, toll, stb.)
– kézfertőtlenítő használata rendszeresen esetleg kesztyű viselése
– alapos szappanos vízzel történő kézmosás naponta többször
– szájmaszk használata is célszerű lehet, akár mindenkinek
– lehetőség szerint ne tömörüljünk nagy csoportokba a verseny területén
– tartsunk egymástól legalább 1-1,5 méteres távolságot

Csütörtök estig, meghosszabbítottuk az online nevezést, hogy a nevezői asztalnál minél kevesebb időt kelljen eltölteni.

A díjkiosztót a lehetőség szerint a záró futamok után egyszerűsített formában tervezzük lebonyolítani, ami még kidolgozás alatt van, ezzel is kerülve a csoportosulásokat és mindenki ebben a helyzetben a futamát követően tudjon minél hamarabb haza indulni. Tervezünk négy kamerás élő közvetítést, hogy aki nem jön el se maradjon le az információkról és belepillanthasson a versenybe.

A fentiek betartása sokat segít a rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében és komoly prevenció lehet a saját, illetve mások egészségének megőrzésében. Ha megértjük, hogy most kevésbé a jogaink, mind inkább a kötelességeink a fontosabbak, akkor lehet, ennek a jelen őrületnek is hamarabb vége lehet és visszatérhetünk a megszokott komfortos életünkbe.

A MAMS szakemberei személyes jelenléttel kísérik a versenyt, mint az idei szezon nyitó, első kültéri verseny és a továbbiak mérlegelésében komoly szerepet fog játszani, hogy mindenki megértette-e a jelen helyzet vonatkozásait.

A Rendező és az Enduro szakág előre köszöni a közös gondolkodást és a helyzethez méltó fegyelmezett viselkedést! Sikeres versenyzést!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés