Előttünk a jövő! A NémeTH Motocross suli tehetségei!

Szöveg, képek, videó: Amrein László

Azt gondolom, az idősebb motorosok nagy részének Németh Kornél nevét nem kell bemutatni, főleg a cross rajongóknak!

Egy kis retro felvonulás

A 9-szeres magyar bajnok 1989-ben hagyta abba az aktív motorozást egy fejsérülésből kifolyólag, viszont azóta is szerves részét képezi a hazai motocross életnek! Sokáig Ifj. Németh Kornél pályafutását egyengette, valamint a jelenleg is működő NémeTH Motocross suliban oktatja a fiatalokat!

Egy kis pár perces videó az oktatási napról!

Tegnap (2020. március 15-én) nagyon szép idő volt, így gondoltam irány a zselickislaki pálya (Kaposvár mellett), ahol a NémeTH Motocross suli edzése folyt. Ez jó alkalom volt egy kis retro összejövetelre is, ugyanis nem csak a jövő reménységei, hanem a múlt versenyzői közül többen is kihozták régi gépeiket, és az edzés szüneteiben hallatták azt a ma már ritkán hallható kétütemű hangot!

A zseliskislaki “iskolapad”

Az edzés tematikusan zajlott, a szigorú edzői tekintet több hibára hívta fel a tanulók figyelmét, és látta el tanácsokkal a következő körre őket! A tanítványok jobbára 12-17 éves korosztályt képviselték, de a legfiatalabb 8 éves, és 5 éves kora óta motorozik! Reméljük pár év múlva ezek a fiatalok szép eredményeket fognak elérni nem csak az itthoni mezőnyben, hanem akár nemzetközi viszonylatban is!

A legendás 1-es rajtszám!

A nap esszenciája volt, hogy Kornél maga is motorra ült pár kör erejéig egy 390-es Husqvarna nyergében, amivel még a 80-as évek elején a Kaposvár melletti szarkavári pályán versenyzett! Erről sajnos lemaradtam, kicsit korábban eljöttünk a rendezvényről.

Nem lehet elég korán kezdeni!

Aki esetleg kedvet kapna hozzá, hogy a cross legenda szakmai irányítása alatt fejlődjön a tudása, az itt tudja felvenni a kapcsolatot Németh Kornéllal: link

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés