Válaszolt a balatonfüredi önkormányzat!

Szöveg és képek: Amrein László

Mint sokan tudjátok, érzékeltétek, a héten igencsak nagy felzúdulást okozott a “Balatonfürednek nem kell a motorosok pénze?” c. cikkem, aminek hatására írtam egy másikat is, “A balatonfüredi parkolás margójára” címmel, ugyanis zavart, hogy sokan vagy nem értették, vagy félremagyarázták az első irományom.

Nos, a figyelemfelkeltés hatására Csapó Zoltán a Motorosok Érdekvédelmi Egyesület elnöke is személyes megkeresést indított az illetékes önkormányzat felé, amiben kérte egy beszélgetés lehetőségét, hogy a fennálló problémás helyzetre való tekintettel, mindkét fél részére megfelelő megoldást találjanak. Íme, az általa írt levél:

A Motorosok Érdekvédelmi Egyesület megkeresése

Dr. Bóka István polgármester úr válaszolt is erre a megkeresésre, sőt, telefonos beszélgetésben személyesen is elmondta Zoltánnak a jelen helyzet miértjét.

Zoltán rendelkezésemre bocsájtot az önkormányzat által írt válaszból egy idézetet, ami egyértelművé teszi, hogy az illetékesek is szeretnék ezt a helyzetet megoldani! Zolival kicsit átbeszéltük ezt az egész jelenséget, és ennek eredményeként én most közzétenném az általa írt megkeresést, és a kapott válaszból való rövid idézetet!

Én is arra kérném a motorosokat, hogy legyenek egy kis türelemmel, hiszen az önkormányzattól érkezett reakcióban elhangzott megoldásra való törekvés, a jogi procedúrák miatt egy kicsit hosszabb feladat. Amíg nem lesz kézzel fogható intézkedés, addig pedig én is csak azt tudom javasolni, amit Zoltán fogalmazott meg a levelében ajánlásként a motorosok számára! Tudom, ehhez az is kell, hogy viszont az ottani hivatali személyek se „zaklassák” a motorosokat, amihez azt kell hozzátennem, hogy velünk a rendőrök teljesen normális hangnemben, nem ellenségeskedve jelezték a problémát! Lehet, ehhez az is hozzájárult, hogy mi sem reklamáltunk, normálisan tudomásul vettük a figyelmeztetést!

Részemről így lezártnak tekintem ezt az egész parkolási mizériát, remélem hamarosan érzékelni is fogjuk a változást Balatonfüreden. Balesetmentes motorozást kívánok mindenkinek a hosszú hétvégére……reméljük az időjárás nem lesz teljesen reménytelen!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés