Gyors interjú az erdélyi világutazó Bezsnei Andorral!

Szöveg: Amrein László
Képek: Bezsnei Andor

Mint tudjuk, az erdélyi Bezsnei Andor már két éve járja a világot egy Honda 750 Africa Twin motorral. Jelenleg a járványhelyzet miatt itthon tartózkodik, aminek kapcsán egy gyors interjú keretében kérdeztem a jövőbeni terveiről!

Április első napjaiban értél haza Peruból a járvány miatt. Hogy látod, mikor tudod folytatni az utat?

Ugye, a motort Limába hagytam, és repülővel sikerült hazatérnem. Ez 2 hét karantént is jelentett, de legalább azt itthon tölthettem. A motor import papírjait sikerült meghosszabbíttatnom, szóval az rendben van. Azt még nem látom, hogy mikor tudok visszamenni, ugyanis Közép-Amerikában elég rossz a helyzet, és most nem a járványra gondolok, hanem a gazdasági hatására, az embereknek nincs pénzük, munkahelyek szűnnek meg. Ahogy tájékozódtam, a közbiztonság sem megfelelő, motorosokat is kiraboltak többször! Szóval most nem rózsás a helyzet odaát!

Azért, gondolom szándékozol folytatni az utat!

Még várok, hogy hogyan alakul a helyzet, nyomon követem a világutazók jelzéseit, beírásait, megvárom, hogy valaki menjen azon a környéken, és annak fényében majd döntök én is, hogy megyek, vagy nem megyek.

Benne van, hogy befejezed az utat ennél a szakasznál?

A helyzet az, ha januárig nem tudok visszamenni, akkor el kell döntenem, hogy befejezem-e ezt a világjárást vagy folytatom, ami döntésnek azért erős vonzata a költségvetés is!

Jelenleg mivel foglalkozol itthon?

Ezerrel nyomom a melót a mezőgazdaságban, plusz pár projektben gondolkodom. Egy kempinget próbálok beindítani. Ha lesz rá pénzem, akkor ilyen kis kempingházakat is tennék a területre. Tervben van túraszervezés is! Enduro túrákban a környéken, valamint Erdély és Románia túrákban gondolkodom! Lehetőség vannak itt, úgyhogy meglátom, mit sikerül összehozni!

Motorozol itthon?

Igen, de csak itt a környéken, ugyanis sajnos le van járva az XR műszakija! A tervem az, hogy az XR-t leműszakiztatom és csinálok egy 10-12 napos erdélyi hard enduro túrát! Viszont ezt csak augusztus vége felé tervezem, ugyanis jelenleg elég sok munkám van!

Köszönöm az információkat, reméljük tudod folytatni majd a világutazást, és minél több fantasztikus beszámolót kaphatunk, és videót láthatunk még tőled!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés