Limitált retro sportmotort dob piacra a Bimota 64.000 euros áron!

A Bimota az angol MCN-nek megerősítette a hírt, hogy 2021 márciusban egy limitált kiadású retro sportmotor gyártásába kezd, amit az Egyesült Királyságban fognak piacra dobni! Az előzetes információk szerint 20 db fog készülni ebből a modellből!

A Bimota KB4 név alatt futó projekt blokkja a Kawasaki 1000SX-ből származik. A retro kinézet mögött TFT kijelző, kanyar ABS, kipörgésgátló, gyorsváltó, üzemmódkapcsoló és tempomat képviseli a jelen technikai fejlődést, ami egy Bluetooth kapcsolattal lesz megfejelve. A retro kinézet ellenére az idomokat és az ülést szénszálas anyagból készítik, valamint OZ kovácsolt kerekek, Brembo fékek és Öhlins futómű teszi teljessé a mai trendeknek megfelelő technikai színvonalat!

A hátsó futóművet a tulajdonos saját ízlése szerint hangolhatja (a magasságot egy excenteres megoldással állíthatja), attól függően, hogy a nagyobb sebességű egyenesfutás, vagy inkább a kanyarvadászat a célja!

A KB1 adta az ihlete

A KB4 várható ára 64.000 euro lesz, amivel felzárkózik a kompresszoros Tesi H2 árkategóriájához (a Tesi H2-ről itt olvashatsz)! Az emissziós norma megfelel az Euro5-nek, amiről a kipufogódob látványosan árulkodik. A motor formája a ’70-es évekbeli KB1-re emlékeztet a hasonló burkolati elemekkel! A cég állítása szerint a KB4 600-as sportmotor méretű lesz, viszont a 140 lóerős teljesítményével vetélytársa lehet a 146 lóerős MV Agusta Superveloce 800-nak!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés