„Boldog Új Évet” a „Szép Új Világ” kapujában!

Szöveg és képek: Amrein László

Igen, ez egy motoros oldal, viszont nem tudok már elmenni az mellett, amilyen merénylet történik a világban ellenünk (egy kétes egészségügyi okra hivatkozva), ami elég csúnya jövőképet fest elénk! A járványügyi védekezés eddig is vicc volt (saját tapasztalat, többek között pl. a határellenőrzés, vagy az este 8-ra húzzál haza), amit inkább neveznék „beszoktatásnak”! Mivel már alapvető emberi jogokban vagyunk korlátozva, így ne gondold, hogy előbb-utóbb nem gyűrűznek be a korlátozások a motorozásunkba is! Azt gondolod, hogy nem? Majd csak figyelj!!!

Most nem akarom részletesen kifejteni a nézetemet, álláspontomat ezzel a témával kapcsolatban (de szerintem könnyen kitalálható), viszont nagyvonalakban megemlítenék pár olyan momentumot, ami erősen elgondolkoztathatja az embert. Ugye, tavasszal a vírus mizéria kezdetén már egymásnak ugrott a motoros társadalom, hogy lehet-e menni motorozni, vagy sem, az akkori korlátozások szerint. Az egyik tábor a logikai vonal mentén elment motorozni (sisakban, motoron, esetleg tankolás nélkül, egyedül, biztos, hogy nem volt nagyobb veszélyforrás, mint a Tesco-ban tülekedő tömeg), a másik pedig anyázta őket (ugye, milyen egyszerű az embereket megosztani?). Aztán egyre több rendezvény került törlésre (nem motoros is), versenyek, koncertek, utazások, stb. maradtak el. Egyre jobban azt éreztem, hogy csökken az életem élményfaktora a korlátozások által (amit fokoztak még nyár végén, a közterületen való maszk viseléssel, és az esti kijárási korlátozással), és már látható, hogy ez még csak a kezdet volt, hiszen most jön a „megmentő vakcina”, ami körül már most sötét fellegek gyülekeznek!

Ez jelenleg egy több pontban is szabálytalan helyzet…..amúgy meg ez a teljesen normális!

Ezzel az oltási mizériával olyan szinten fogják korlátozni az életünket, hogy majd örülhetünk, ha kapunk valami „jutalomfalatot”, a vakcina útlevelet meg ki sem akarnám tárgyalni, már magában a gondolat is jogsértő! Csak nehogy oda jussunk, ha jól viselkedsz, esetleg jogosult leszel egy VIRTUÁLIS! motoros túrán részt venni,………mert eljöhet az az idő, amikor a totál kontroll a te számítógépedet is eléri, nem úgy lesz ám, hogy azt csinálsz rajta, amit akarsz!

Szóval, lassan minden csak a neten lesz elérhető, hiszen koncertre nem kell menni, motoros találkozóra sem, focimeccsre sem, és semmilyen tömegsport rendezvényre, viszont nézhetsz Garázskoncertertet, motorozhatsz szimulátorral, versenyezhetsz online, beszélgethetsz messengeren, szurkolhatsz a monitor előtt, stb., és legújabban akár részt is vehetsz ezeken az eseményeken (persze online térben), ami számomra már abszurd! Pár napja egy virtuális futóverseny hirdetésén gondolkodtam el (kezdeti lépés a sport megölésére), de, ami miatt klaviatúrát ragadtam, és amivel a motorozáshoz csatolom a mondanivalómat, az a virtuális stunt riding verseny!

Egy ilyen “verseny” több sebből is vérzik!

A koncepció lényege, hogy küldj be egy 3 perces videót, amit majd valami zsűri, valami szempont szerint elbírál, aztán majd egyszer szólnak, hogy hányadik lettél (ez biztos le lesz egyeztetve, de akkor is)! Megáll az eszem! Gratulálok annak, aki ezt kitalálta, szerintem ez egy merénylet a stunt sport ellen, aminek épp a személyes élmény az egyik lényege (mint megannyi más eseménynek, amit elvettek tőlünk)! Emlékeztek még arra, mikor a pálya szélén szívtuk a gumifüst illatát, élőben néztük a hihetetlen trükköket, izgultunk a versenyeken, ki mikor hibázik? ……..nos, ezt el is felejthetitek lassan!

Gumifüst illat és hangorkán = libabőr! Neked is megvan?

Én, akinek szívügye volt ez a sportág, aki számtalan ilyen versenyen vettem részt Európában, Eb-t, vb-t szerveztem, én, aki reggeltől estig képes voltam a stunt trükköket nézni, érezni a versenyek dinamikáját, feszültségét, tragédiáját, dicsőségét, örömét, …… én most szomorúan látom, hogy ez a sportág is támogatja ezt a virtuális lét felé tendáló világőrületet!

…..és nekem senki ne jöjjön azzal, hogy most ebben a helyzetben örüljünk, hogy ez is van, mert ha kicsit gondolkodunk, akkor láthatjuk, hogy ez így lesz a jövőben, ez nem fog olyan lenni már, mint régen (ha elfogadjuk ezt az online formát), ez nem egy átmeneti állapot…….és, hogy miért? Mert pont az ilyen „belenyugvásokkal” (virtuális versenyekkel, stb.) alapozzuk meg ennek az iránynak a jövőjét! Emberek, ébresztő, ha akartok még valaha is gumifüst szagot érezni, a gyorsuló motorok hangját, dinamikáját érzékelni, külföldi túrákon részt venni, csodás tájakon motorozni! És mindezt persze szabad levegő vétellel, maszk nélkül, és este 8 óra után is (azért valljuk be, ezzel erősen megfogták a vírust! 🙂 )!……ha nem akarunk bio robotok lenni, most tudunk tenni a jövőnkért!

Vegyétek elő a fénykép és videó arhívumaitokat, hamarosan szükség lesz rá, ha már nem lesz személyes élményünk!

Az ilyen élményeket is elfelejtheted, esetleg nézegetheted az arhívumodban a régi túrákat

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés