Légzsák tesztelőket keres az IN&MOTION Airbag!

A francia IN&MOTION cég 2018-ban kezdte forgalomba hozni az általa ki kísérletezett légzsákokat motorosok, lovasok és síelők számára!

A légzsákos kabátok hosszú utat tettek meg a kezdeti lépésektől, mióta a Dainese és az Alpinestars két évtizede elkezdte fejleszteni ezt a technológiát. Egyes márkák saját szisztémával fejlesztették az ötletet, mások az előttük járók fejlesztéseire támaszkodva módosították a technológiát a biztonsági fokozat növelése érdekében.

Mára a nagyobb márkák kínálatában szinte mindegyiknél szerepel légzsákos ruha, dzseki. Pár európai gyártó (pl. Klim, Ixon) közös fejlesztésbe fogtak, hogy az általuk gyártott ruházat kompatibilis legyen az IN&MOTION légzsákrendszerével. A cég nagy hangsúlyt fektetett az utcai motorosok védelmére, most a terepmotorosokat vették célba! Viszont ehhez segítségre van szükségük, ugyanis az eddig kifejlesztett légzsákrendszerek egy általában sima, döcögő mentes motorozáshoz lettek fejlesztve, viszont a terepmotorozásról ez nem annyira mondható el! Nincs megfelelő algoritmusuk a döcögős, hullámos mozgás kezelésére, így az érzékelők eddigi beállítása a légzsák nem kívánatos, szükségtelen felfúvódását okozhatja.

A közelmúltig nem is volt szükség a technológiát hozzá fejleszteni a terepmotorozás igénybevételéhez, de a címben szereplő felhívás arra hívja fel a figyelmet, hogy az IN&MOTION ebbe az irányba fejleszti a védelmi eszközt, hogy a motorosok minél szélesebb rétegét szolgálhassák ki. Ennek érdekében a társaság olyan motorosokat keres, akiknek jelenleg is az IN&BOX rendszer van beépítve a ruházatukba, és hajlandóak lennének kipróbálni a kísérleti szakaszban levő új algoritmusú rendszert.

A cég meghatározza, hogy milyen szintű terepen kellene motorozni, nem szabad keményebb enduro, freestyle és durvább off-road mentekhez használni. Kis lépésekkel haladnak előre, egyelőre begyűjtve a „döcögés” algoritmus információit, azt kielemezve fejlesztik a technológiát tovább.

Ha szeretnél részt venni az IN&MOTION tesztprogramjában (arról nem szól a hír, hogy mely országokra van kiterjesztve a felhívás), és a ruhádban IN&BOX rendszer van beépítve, akkor regisztrálj az oldalukon, és válaszolj meg pár kérdést: https://inmotion2.typeform.com/to/m2FN8jmP

Az már csak zárójeles kérdés, hogy itthon van-e egyáltalán ilyen légzsákkal rendelkező motoros, aki tudna nekik segíteni a terepviszonyok adatgyűjtésében!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás