Road to MotoGP! Négy magyar versenyző az idei Northern Talent Cup rajtlistáján!

Szöveg: Amrein László

Tavaly a Northern Talent Cup sorozatban (a Dorna által szervezett tehetségkutató verseny tavaly volt először lebonyoltva) Görbe Soma diadalmaskodott, aki idén már a Red Bull Rookie Cup-ban bizonyíthatja tehetségét, amit a MotoGP előszobájának tekintenek, ugyanis innen már a következő lépés a MotoGP Moto3-as kategóriája!

A friss sorozat első győztese a magyar Görbe Soma volt!

Idén újabb fiatal magyar versenyzőknek adatik meg a lehetőség, hogy közelebb kerüljenek a királykategóriához, hiszen Rossi Attila Moor, Farkas Kevin, Varga Tibor és Vincze Martin már hivatalosan is szerepel a sorozat 26 fős rajtlistáján! Az egész mezőny ugyanolyan motorral, egy KTM RC4R-rel versenyzik, így a tehetség hatalmas hangsúllyal esik latba!

A négy magyar közül talán az amerikai/magyar Rossi Attila Moornak van a legnagyobb esélye a győzelemre, hiszen az eddigi eredményei nagyon jók, és magukért beszélnek!

2018-ban itthon találkoztam a Moor családdal, az interjút még a nyomtatott MotoRage Magazinba készítettem a jövő bajnokával!

Pár mondat Rossiról

” Amerikában született, és a magyar apukája (Mór István) motorszenvedélyének hatására kapta a legendás versenyző nevét keresztnévnek (amatőr szinten az apuka is versenyzett). Már egészen fiatal korában olyan készség mutatkoztak nála a motorozásban, ami egyértelműen meghatározta életének irányvonalát! 2018-ban költöztek Magyarországra (testvérével és apukájával), ugyanis itt Stefano Favaro patronálásával komoly előrelépési lehetőségekhez jutott! Olasz és spanyol versenysorozatokban indulhatott, szokva az európai mezőnyt, ami erősebb, mint az amerikai. Rossi Moort eddigi eredményei minden reményre feljogosítják, a tehetsége megkérdőjelezhetetlen, hiszen tavaly, ami sorozatban elindult, azt mind megnyerte!  A MotoAmerica Ohvale MiniCup (USA), a Mini GP European Championship és az Ohvale World Final versenyeken nem talált legyőzőre! Tehetségéről sokat elárul, hogy fiatal kora ellenére, tavaly gyári Dainese és AGV támogatott lett, ők pedig nem szoktak nagyot tévedni! “
Rossinak nincs mit szégyelnie a 2020-as kupákon!

Rossi Moor és Farkas Kevin a Mol Racing Fuel Junior Team, Varga Tibor a Forty Racing Team, Vincze Martin pedig a Chrobak Motorsport Egyesület színeiben indul, ahol az összesített első helyezett automatikusan indul a már említett Red Bull Rookie Cup sorozatban. Rossi és Kevin mögött a Mol csapat áll, ami biztosítja a megfelelő hátteret, de a másik két tehetséget is profi csapat segíti a minél jobb eredmény elérésében! A tehetség pedig a legfontosabb (ami egyik versenyzőből sem hiányzik), amire nagyon jó példa, hogy tavaly Görbe Soma győzelmét csupán apukája és pár kisebb szponzor biztosította!

(balról jobbra) Farkas Kevin, Varga Tibor, Vincze Martin

Az NTC fordulók komoly európai sorozatok betétfutamaként kerülnek megrendezésre. A sorozatban 12 és 17 év közötti korúak indulhatnak. Az első forduló előtt egy teszt hétvége lesz április 17-18-án a németországi Oscherslebenben.

Northern Talent Cup 2021-es naptár (ha nem kerül törlésre):
 

   Dátum
 
 Pálya
 
Ország
 
Főrendezvény
 
1.  Április 29 – Május 02.  Lausitzring Németország IDM Superbike
2.  Május 14-16.  Le Mans Franciaország MotoGP
3.  Május 20-23.  Oschersleben Németország Endurance VB
4.  Június 18-20.  Sachsenring Németország MotoGP
5.  Július 09-11.  Kymiring Finnország MotoGP
6.  Augusztus 13-15.  Assen Hollandia IDM Superbike
7.  Augusztus 27-29.  Red Bull Ring Ausztria IDM Superbike

Hajrá MAGYAROK!!!!!!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés