Még a hatszoros világbajnok sem motorozhat utcán jogsi nélkül!

Kíváncsi lennék a véleményekre, hogy ki mit gondol arról, hogy egy bizonyos versenyzői szint elérésénél automatikusan járjon a motoros jogsi a motorversenyzőknek! ….. indokolván azzal, hogy az ő képességeik, tudásuk mesze felülmúlja azokat, akik normál utcai motorosként frissen vizsgáznak, és ezáltal részt vehetnek a forgalomban!

Elég kínos, hogy hatszoros világbajnok vagyok, de nem tudok motorral lemenni a helyi boltba. – Jonathan Rea

Az egyik megközelítés szerint ugyanúgy kellene végig csinálniuk mindent, mint egy normál kezdő motorosnak, hiszen a versenyzői mivolta nem garantálja, hogy ismeri is a közúti közlekedés szabályait, szóval csak szépen vizsgázzon le ő is, mint a többi rendes motoros!

Viszont lehetne nézni olyan szempontból is, hogy ugye a motorkezelési készséghez nem fér kétség, biztos nem okozna neki gondot a bóják kerülgetése, így a gyakorlati részét megkaphatná automatikusan, a KRESZ vizsgát pedig abban az esetben lehetne elengedni, amennyiben már van autóból jogsija! …. igen, igen, azért egy autó-motor különbözetit meg kellene csinálni, hiszen vannak különbségek az A és a B kategóriák között!

A gondolat Jonathan Rea kapcsán vetődött fel bennem, ugyanis Reanak a mai napig nincs jogosítványa motoros kategóriából! Egy hír szerint a hatszoros WSBK győztes már elkezdte a jogosítvány megszerzését, de a járványügyi helyzet miatt nem tudta befejezni:

Rea: “Sokan tudják, hogy nincs jogsim, de nem tudják, hogy azért, mert egy elméleti teszten elbuktam. Amikor a Man-szigeten éltem, akkor akartam levizsgázni, de az elmélet nem sikerült. A tavalyi lezárás kezdetén kérvényeztem, hogy az elméleti vizsgámat Észak-Írországban, Belfastban végezhessem, de sajnos a tesztközpont bezárt.
Szeretném megszerezni a jogosítványomat, volt egy frappáns ötletem, hogy dokumentálom az elméleti vizsgától a gyakorlati feladatokig tartó utat, és felteszem a YouTube-ra, de sajnos ez az ötlet most elakadt.
Elég kínos, hogy hatszoros világbajnok vagyok, de nem tudok motorral lemenni a helyi boltba.”

A 2021-es ZX-10-et teszteli Jonathan Rea

Az kétségtelen, hogy Rea megszerzi a jogsit, amint kinyitnak a vizsgaközpontok, és reméljük, hogy ezt a folyamatot végig követhetjük ígéretéhez híven a YouTube csatornáján. Jelenleg erről a projektről még nem találtam fent anyagot, de annál több látványos videókat, versenyrészleteket, onboard és egyéb felvételeket igen!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés