217 lóerős a 2021-es Aprilia RSV4, Euro 5-ös kompatibilitással!

Az Aprilia egy frissített modellt mutatott be az RSV4 sorozatból, melynek nagyobb a nyomatéka, mint a korábbi modelleknek, valamint a MotoGP technológiából is került át technika!

Az 1099 köbcentis V4-es blokk teljesíti az Euro 5 normáit, és még így is 217 maximális lóerőt csalogattak ki belőle a mérnökök. Az új Marelli 11MP ECU-nak köszönhetően javult a motorkerékpár kezelhetősége. Pl. a Ride-by-Wire*-on keresztül a fojtószelep vezérlése, valamint az APRC (Aprilia Performance Ride Control) működése is finomult.

*A Drive by Wire egy olyan rendszer, ami mechanikus vagy hidraulikus kapcsolat helyett elektromos jelekkel kommunikálja a vezető szándékát az adott végrehajtó szerveknek. Motorkerékpároknál a gázkezelésnél találkozhatunk ezzel a technológiával, autóknál a gáz mellett a sebességváltónál és a fékeknél is alkalmazzák ezt a rendszert.

A nagyobb és újabb fejlesztésű TFT kijelzőn hat különböző használati mód közül lehet választani, ugyanis három pályamód és három közúti mód áll rendelkezésre!

A futómű is változott, egy könnyebb és megerősített alsó merevítéssel ellátott lengőkar került beépítésre, amit az Aprilia a MotoGP-ben használt az Aprilia RS-GP-n! Ennek a változtatásnak a célja a tömegcsökkentés, valamint a hátsó rész stabilitása volt a kigyorsításkor.

A gyár állítása szerint a 2021-es RSV4 az általuk valaha készített legforradalmibb és legerősebb blokkjával rendelkezik. Annak ellenére, hogy az Euro 5 normát teljesíti, 125 Nm-t produkál 10.500-as fordulat mellett, de a maximális teljesítmény eléri a 217 lóerőt is 13.000-es fordulaton! Az új RSV4-ből két típus érhető el, a sima RSV4 és az RSV4 Factory, amiket nem csak a technikai felszereltségük, hanem a színük is megkülönböztet. Annak ellenére, hogy mindkét gépet a megújult V4-es blokk hajtja, az alapfelszereltségben található a különbség köztük, ugyanis a Factory modellnél kovácsolt alumínium kerekek, félig aktív Öhlins Smart EC 2.0 felfüggesztés, és Brembo Stylema féknyergek adják a pluszt!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés