Eladó William C. Davidson gyermekkori otthona Skóciában + egy kis történelem!

A Davidson Cottage egy történelmi ház Skóciában, Forfar és Brechin városai között. Ez a ház volt William C. Davidson gyermekkori otthona, aki szüleivel és testvéreivel 1858-ban emigrált Amerikába.

Ezt a történelmi helyet számos Harley Davidson rajongó látogatja, ahol meg is lehet szállni, ugyanis a jelenlegi tulajdonosok (akik maguk is Harley rajongók) 2008 és 2012 között teljesen felújították, de vigyázva, hogy minél közelebb legyen az 1858-as kinézethez! A felújítás során úgy lett kialakítva a modernizáció (elektromosság és villany), hogy ne tűnjön szembe, megőrizve az autentikus hangulatot.

A családi fészek mellett a telken található egy modern épület is, ahol meg is lehet szállni. Ez a ház már minden kényelmi funkcióval rendelkezik, amire szükségük lehet a látogatóknak. A két épületet együttesen 320.000 font felett kínálja a Savills ingatlanközvetítő, amire komoly érdeklődőket várnak.

Egy kis Davidson történet:

Ez a ház volt a Davidson família családi fészke, ami akkor Netherton Cottage néven volt ismert, és innen indultak útnak 1858-ban Amerikába. Alexander és Margaret Davidson itt élt hat gyermekükkel. Alexander egy helyi kovácsműhelyben dolgozott, mielőtt nekivágtak Amerikának. Az úton történt velük egy tragédia, ugyanis a 17 éves ifj. Alexander a hajóút során beteg lett, és a megérkezésük után nem sokkal tífuszban el is hunyt. A család Milwaukee-ban telepedett le (Margaret rokonai már korábban emigráltak erre a környékre, így a Davidson famíliának adott volt, hogy ők is oda tartsanak.), ahol a családfő asztalos lett a helyi vasúttársaságnál. William C. ebben a környezetben nőtt fel, és egyre jobban érdekelték a technikai dolgok.

Idővel William C.-nek született három fia (Arthur, Walter és William A.), akik a többi gyerekhez hasonlóan előszeretettel használták a biciklijüket. A technikai érdeklődésüknek köszönhetően hamarosan a motorizáció fejlődésében találták magukat. Nem sokkal később Arthur gyerekkori barátja, Bill Harley is „színre lépett”, és elkezdődött egy legenda. A büszke apa, William C. látta, hogy milyen irányba tartanak a gyerekei, így megépítette számukra a legelső Harley Davidson műhelyt, a Shed-et.

A többi, mint mondják, történelem. Ha azonban Sandy és Margaret Davidson 1858-ban nem hozták volna meg a jelentős döntést Skócia elhagyásáról, akkor a dolgok egészen másképp alakulhattak volna.

Az első Harley motorkerékpár:

“A prototípus még egy 10,2 köbinches (167,15 köbcentiméteres) motorral készült, de már a készülő járművek „lelke” az úgynevezett F-hengeres 24,74 köbinches (405,41 köbcentiméteres) hengerűrtartalmú szívómotor volt, ami mindössze 2-3 lóerős teljesítményű volt. A motor, hogy beinduljon, be kellett pedálozni, a hátsó kereket pedig szíjáttétellel hajtották. Egy 1904 elejéről származó, Number One feliratot viselő motorral, s 1905-ben gyártott vázzal szerelt gépezet ma is látható a cég milwaukee-i az egykori Chestnut Streeten (később Juneau Avenue-re kereszteltek át) álló központjában. 1906-ban itt építették fel a Harley-Davidson első gyárépületét. A járművek első eladásra szánt példányait még nem itt, hanem a Davidson család telkén, egy 13 m2 alapterületű fészerben készültek. A bódé ajtaján 1903-ban már a Harley-Davidson Motor Company felirat díszelgett. Abban az évben 3 járművet sikerült eladásra szánva elkészíteni. Az első gépeket feketére festették, aranyszínű festékkel csíkozták, vörös és arany betűkkel került fel a másfél gallonos (5,7 literes) üzemtartály oldalára a Harley-Davidson felirat. A színezésről a Davidson testvérek (és Arthuron kívül a cégbe fokozatosan belépett Walter és William A.) nagynénje, Janet gondoskodott. Az első vásárlók egyike, az egykori iskolatárs Henry Meyer, az első Harley-Davidson-márkakereskedő pedig C. H. Lang volt. 1904-ben típusazonosító számmal is ellátták a motorokat, abban az évben a Model 0-sok készültek. 1905-ben a vállalkozás már kezd komollyá válni. 5 motor készül az eredetinek immár duplájára növelt területű fészerben. Walter C. Davidson minden idejét az immár egy teljes munkaidős alkalmazottakat foglalkoztató cég irányítására szenteli. 1905. július 4-én egy Harley-Davidsonnal (amely 64 km/h sebességre volt képes) Chicagóban megnyernek egy 15 mérföldes versenyt 19 perc 2 másodperces eredménnyel. Ez a siker is hozzájárult a márka ismertté válásához.” – wikipédia idézet.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás