X. Szezonnyitó Gurulás – Pécs

Szöveg, képek, vidó: Amrein László

Az idei év furcsaságai közé tartozik az is, hogy egy motoros szezonnyitót július közepén rendeznek meg. Mondjuk ez nem a szervezők hibája, hanem a jelenlegi, világszintű bohóckodás eredménye, de inkább nézzük, hogyan is zajlott le ez a rendezvény.

Egy kis videó a rendezvényről
Délre már szép számban összegyűltek a motorosok

Most akkor tekintsünk el a szezonnyitó titulustól, inkább mondjuk, hogy egy motoros összeröffenés a cél! A helyszín a már megszokott Pécs, Expo Center volt, ahol büfé, hangosítás és a színpadon beszélgetős műsorok várták a motorosokat. Az időjárás-előrejelzés alapján nemigen lehetett eldönteni, hogy neki induljon-e az ember, vagy a megázást megelőzve maradjon otthon.

Én vállaltam a rizikót és kicsit borús, szórtan napsütéses időben motoroztam le Pécsre. A helyszínen már szép számmal gyűltek a motorok, de szemmel láthatóan kevesebb volt az utóbbi években megszokott 1000 feletti létszámnál. Úgy látszik a kétes időjárás sokakat elriasztott, viszont a kb. 500 motorra tehető létszám így is látványos felvonulást eredményezett. A fél 1-re tervezett felvonulás csúszott, ugyanis egy félórás felhőszakadás közbeszólt.

A társasági bandázás mellett meglehetett szemlélni a helyi Enduro Motorosbolt kiállított Suzuki modelljeit, közelről meg lehetett nézni az Országos Vérellátó Szolgálat sürgősségi vérszállításhoz használt BMW nagyrobogóját, és lehetet kérdezgetni a Kanyarfotó stábját.

Úgyis kellett az eső a kukoricának!

Ha visszalapoznék az időben, akkor szinte biztos, hogy az eddigi összes szezonnyitóról találnék beszámolót a MotoRage Magazinban, és ez nincs máshogy idén sem.

A többször is elhalasztott, a rossz időjárással sújtott rendezvény mégis sikeresnek volt mondható, hiszen a cél megvalósult – amiért a Dél-Dunántúli Motorosok Egyesülete évről-évre szervezi ezt az eseményt -, a tömeges jelenléttel felhívták a forgalom többi résztvevőjének a figyelmét a motorosokra!

Látványos volt a sok motor a felvonuláson

Én az ilyen felvonulásokban nem szoktam részt venni, így megvárva a motorosok elvonulását, el is indultam haza, remélve, ha már eddig nem áztam el, akkor hazáig kihúzom! Mondjuk kicsit örültem is az esőnek, ugyanis a szezon elején, újonnan felszerelt Continental ContiSportAttack2 szettel még nem mentem esőben. Hazafele kétszer sikerült elcsípnem az esőt, igaz, a határokat nem forszírozva, de úgy éreztem az alig pár ezer km-es gumik teljesen jól működnek vizes úton is. Sőt, a száraz/vizes váltakozást sem igen éreztem meg, pedig a Mecsekben több ilyen vízátfolyáson is sikerült átsuhannom. Ráéreztem a sietségre, alig értem haza, olyan felhőszakadás zúdult le jégesővel kísérve, hogy akit ez az úton ért, azt erősen lehetett sajnálni!

Reméltem, hogy hazafele nem lesz eső, de a Continental gumikra is kíváncsi voltam vizes talajon

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás