7. International Sidecar Meeting – Kiskunfélegyháza

Szöveg: Ónodi Árpád
Képek: Sidecar Meeting

Kiskunfélegyházán hetedik alkalommal rendezték meg Közép-Európa legnagyobb oldalkocsis találkozóját 2021 augusztus 6.-7.-én, amely egy év kihagyás után remek újrakezdésnek bizonyult közel négyszáz résztvevővel, száz feletti szóló- és több tucat oldalkocsis motorral.

A rendhagyó nemzetközi motoros közösség tagjait nem csak a féktelen szórakozás és a jobbnál jobb koncertek kötötték össze, hanem a család, a gyerekek, az esélyegyenlőség, a kutyusok szeretete, a végeláthatatlan motorostúrák, a technikai elhívatottság és a Kiskunfélegyházi Parkerdő is. A program fénypontja mint minden évben a gyermekmotoroztatás volt, amelyből bőven kivette részét a Szalamandra Kétéltű Kutató-Mentő Alapítvány lánctalpas járműveivel is. Nem hiányozhatott idén sem az oldalkocsis szépségverseny, a vezetett túrák, a parádés felvonulás és a kaszkadőr show az oldalkocsisok “nyári Karácsonyáról”.

Csoportos kiránduláson tekinthették meg a vendégek pénteken a város új büszkeségét, Bács-Kiskun megye legnagyobb szökőkútját a felújított főtéren, madj szombat délelőtt a gyönyörű tájvédelmi körzet, a Péteri-tó Vöcsök tanösvényét látogatta meg az addigra már több, mint ötven járműre duzzadt motoros csapat. A szombati délután a hatalmas felvonulás, a versenyek és a helyi, Magyaroroszágon egyedülálló oldalkocsis kaszkadőr csapat, az IZS-Team bemutatója jegyében zajlott.

A legmesszebről érkezett szóló motoros, Jos Suren 1600km-et tett meg Hollandiából Kiskunfélegyházáig, aminél még nagyobb teljesítmény volt Horváth Tibor két napos, kalandos utazása az 1034 km-re található németországi Bad Mergentheimból egy több, mint 30 éves ukrán Dnepr nyergében elnyerve ezzel a legmesszebbről érkezett oldalkocsis motor díját.

A legidősebb oldalkocsis motor a szegedi Tóth Sándor 1959-es gyártású 250-es Simson-ja volt, a legidősebb oldalkocsis motorosnak járó serleget pedig a 69 éves Kókai Miklós nyerte, aki 1967-es BMW- fogatával motorozott le egészen Inárcsról. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Varga Laci bácsi 70 évesen Tapolcáról látogatott el hozznák oldalkocsis Jawa-jával, de elkirándulta a napot a környéken, így lemaradt a versenyekről . Ő is a legidősebb oldalkocsis motoros tiszteletbeli díját kapta távollétében. A legszebb oldalkocsis motor serlegét Puskás Gábor és népes családja vihette haza 1972-es katonai Dnepr-jükkel a Nyíregyháza mellőli Ibrányból.

A találkozó rendkívül jó hangulatban telt és számtalan külföldi egykori résztvevő jelezte felénk interneten, hogy ha megtörténik végre a rendes újra nyitás Európában, az első útjuk a 2022-es kiskunfélegyházi Oldalkocsis Találkozóra vezet majd. Isten tartsa meg jó szokásukat!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés