Bemutatták a 2023-as Ducati Diavelt Londonban!

Az elmúlt hétvégén került sor az idei London Motorcycle Show-ra (02. 17-19.), ahol bemutatásra került a Ducati Diavel V4 2023-as kiadása.

Az új Diavel a nagyközönség számára a kiállításon volt látható először, de az új gép angliai leleplezésére már egy nappal korábban sor került, mégpedig a furcsa formájú Gherkin épületében, ami London üzleti negyedében található. Szinte nincs olyan Londonban játszódó film, amelyikben ne lenne látható ez a furcsa épület.

A Gherkin, London egyik jellegzetes épülete

A helyszín választás nagyon is tudatos volt, hiszen egy ilyen exkluzív motorkerékpárnak szinte dukál az exluzív helyszín. Erről Francesco Milicia, a Ducati Motor Holding globális értékesítési alelnöke így nyilatkozott:

Örömmel mutatjuk be az új Diavel V4-et egy exkluzív és lenyűgöző helyen, a Gherkin épületében. London egy nagyon dizájntudatos város, a Ducati Diavel pedig sportos egyéniségével, túlzó és egyszerre elegáns, egyedi stílusikon a szegmensében, tökéletes az ilyen környezethez. Ez a motorkerékpár minden helyzetben képes magára vonni a figyelmet. Az új Diavelen számos továbbfejlesztett részletet találhatunk. Pl.  a hátsó lámpacsoport pontszerű LED-ek mátrixából áll. Ez egy látványos megoldás, amelyről biztosak vagyunk, hogy a London Motorcycle Show rajongói is értékelni fogják.”

Az új V4 félkarú lengőkarral jött ki, ami a vázhoz hasonlóan alumíniumból készült. A komplett gép 13 kg-mal könnyebb, mint a Diavel 1260 S, így üzemanyag nélkül 233 kg-ot nyom a mérlegen, ami a Granturismo kategóriában nem sok. Persze ehhez a súlyhoz szükséges a teljesítmény is, ami 168 lóerő ebben az esetben. Az 1158 ccm-es blokkhoz egy 6 sebességes váltó tartozik, ami saját fejlesztésű gyorsváltóval van ellátva. A hátsókerék gumi mérete 240-es, az üzemanyag kapacitás 20 liter. A fogyasztás gyári megadott értéke 6,4 liter, de ez biztos, hogy egyénenként, vérmérséklettől függően fog nőni a gyakorlatban.

Természesen a gép el van látva mindenféle korszerű kütyüvel (pl. különböző módhasználatok, kanyar ABS, kipörgés gátló, egykerekezés gátló). A környezetvédelmi normája az Euro5 besorolásnak felel meg.

Szóval a Ducati erősen kezdte a 2023-as évet, de nem csak ezt a modellt állították ki a London Motor Show-n, hanem a Multistrada V4 Rally-t is, ami szintén biztosan sok érdeklődőt vonzott a kiállítás hétvégéje alatt, akárcsak az idei Panigale V4R is, ami a 998 ccm-es, 240 lóerős Stradale R blokkjával (a Ducati MotoGP erőforrásának az utcai változata) igazi csemege a sportmotorosok számára. Ezek mellett a Scrambler sorozat is kiállításra került, továbbá elérhető volt a standon a Ducati Unica Project is. Ez a projekt lehetővé teszi, hogy a leendő vásárló saját ízlése szerint válogassa össze a motor felépítését, ez a tervezőkkel és a fejlesztőkkel való közös együttműködés keretében valósul meg, ami által egy olyan gép kerül a tulajdonos kezébe, amiből biztos csak egy darab van a világon! Ezt a projektet a Ducati évente csak rendkívül korlátozott mennyiségben vállalja, és csak azokat, amik összhangban vannak a márka értékeivel.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás