A Yamaha elsőként alkalmaz „zöld” alumíniumot a motorkerékpárjaik alkatrészeiben.


A Yamaha Motor pár napja jelentette be, hogy megállapodást kötött egy alumínium rúd beszállítóval a „zöld” alumínium beszerzéséről. Az első adag „zöld” alumíniumot már februárban elkezdték alkalmazni az alkatrészek alapanyagaként. Elsőkörben a Japánban forgalomba kerülő modellekben alkalmazzák ezt a csökkentett CO2-vel készített alapanyagot, majd a tervek szerint fokozatosan bővítik a használatát a jövőben.

A „zöld alumínium” olyan alumínium, amelyet megújuló energiaforrások felhasználásával finomítanak. A gyártása során mintegy 60% -kal kevesebb CO2 -t bocsátanak ki a hagyományosan finomított alumíniumhoz képest.

Mérnöki és termelési technológiáinak és szakértelmének fejlesztésével a Yamaha Motor aktívan alkalmazza az újrahasznosított alumínium használatát, amely ma a Yamaha Motor alumínium felhasználásának kb. 80% -át teszi ki. A zöld alumínium bevezetését ennek kiegészítésére szánják, és olyan alkatrészekhez fogják használni, amelyeket még mindig nem lehet újrahasznosított anyagokból gyártani. A Yamaha azt tervezi, hogy a jövőben bővítse azon modellek számát, amikben ezt az anyagot használják, ahogyan a rendelkezésre álló ellátási mennyiségek azt lehetővé teszik.

Az én R6-om még erősen CO2 szennyezéssel készült (a szerk.)

A Yamaha Motor Group célja a Környezetvédelmi Tervével összhangban a szén-semlegesség elérése 2050-re az összes üzleti tevékenysége során – beleértve a teljes ellátási láncot is. Terveikben szerepel pl. a fenntartható anyagok közül a több növényi eredetű gyanta használata, újrahasznosítható polipropilén fejlesztése, valamint zöld és más újrahasznosított anyagok bevezetése a Japánban és a tengerentúlon gyártott motorkerékpárokhoz.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés