Motoros lépők csúcstechnológiával a TCX-től

A TCX és az innováció mára teljesen összeforrt fogalmak, de már 1999-ben, az induláskor igen erőset húzott az olasz gyártó. Az akkor még Oxtar márkanév alatt bemutatott első termékük már nemzetközi szabadalommal, a T.C.S.® (Torsion Control System)-mel készült, ami azonnal hatalmas sikert aratott, és nem csak Olaszországban, hanem világszerte jelentős piaci részesedést ért el a szegmensében.

A TCX a mai napig gyárt T.C.S.®-sel motoros csizmákat, ami az optimális tartományban biztosítja a lábfej oldalirányú és hosszirányú irányított mozgását, és minimalizálja a nemkívánatos csavarodás, a túlnyújtás és a túlhajlítás veszélyét. Természetesen azóta készült még fejlettebb megoldás, a TCX RT-RACE PRO versenycsizmákban alkalmazott csavarodásgátló rendszer – amely előre 14, hátrafelé 13 fokban enged szabad mozgást (D.F.C. Double Flex Control System) –, de a biztonsági fejlesztések mellett a kényelmet alapvetően befolyásoló területekkel is kiemelten foglalkozik a TCX.

Ilyen például a szellőzőképesség, amit az eddig is a legfejlettebb technológiát képviselő GORE-TEX membránnal biztosítottak a csúcstermékekben, ám most két friss TCX modell is szintet lépett az új, rácsos szerkezetű GORE-TEX SURROUND® talppal, amely folyamatos hőcserélést, és még hatékonyabb szellőzést tesz lehetővé.

CLIMATREK SURROUND GTX: motoros- és gyalogtúrára is

Ilyen talppal készül az EuroMotornál női és férfi változatban is a 96.000 Ft-os áron kapható, CE-minősítésű CLIMATREK SURROUND GTX, ami melegben teljesít a legjobban, miközben több évszakban is tökéletesen használható megoldást nyújt nem csak motoron, hanem könnyebb gyalogtúrákon is. A CLIMATREK SURROUND GTX-et annak érdekében tervezték, hogy a motorozás közben a legmagasabb szintű védelmet biztosítsa, de motor nélkül is sokoldalú, minden helyzetben jól használható viselet legyen városban és városon kívül is. Kényelemre optimalizált Gore-Tex Extended Comfort® vízzáró membránja tökéletes időjárásvédelmet és maximális páraelvezetést biztosít, amit a GORE-TEX SURROUND® talp tesz még hatékonyabbá.

Fényvisszaverő betétei növelik a passzív biztonságot, a balesetvédelemről pedig a bokánál, a saroknál és a lábujjaknál kialakított megerősítések, és a nagy szakítószilárdságú szövetből és szintetikus anyagokból készült felsőrész gondoskodnak. Kivehető és mosható, kiváló légáteresztő képességű, formáját megtartó, anatómiai kialakítású OrthoLite® talpbetéte hosszú távon is remek párnázottságot biztosít. Minden felületen és a lábtartón is kiválóan tapadó, speciális mintázatú, nagy kopásállóságú Groundtrax® talpának köszönhetően a CLIMATREK SURROUND GTX  könnyű gyalogtúrára és szabadidős tevékenységekre is kiválóan alkalmas, mert járás közben is kényelmes viselet.

TCX CLIMA SURROUND GORE-TEX: Több évszakos túracsizma

A másik GORE-TEX SURROUND® talppal gyártott modelljét, a CE-minősítésű TCX CLIMA SURROUND GORE-TEX több évszakos túracsizmát a nagy étvágyú túrázóknak készíti a TCX. Sarok-, sípcsont- és bokaprotektorok gondoskodnak a teljes körű védelemről, a sarkokon fényvisszaverő betétek növelik a passzív biztonságot. Kivehető és mosható, kiváló légáteresztő képességű, anatómiai kialakítású talpbetéte hosszú távon is remek párnázottságot biztosít. Comfort Fit System technológiával, kézi munkával gyártott bélésének illesztései szinte érzékelhetetlenek, így hosszú távokon is kényelmes viselet marad. Rugalmas cipzár és tépőzár teszi könnyűvé a fel- és levételét, speciális tapadási felületű talpa segíti a tökéletes kontrollt a motor felett. A TCX CLIMA SURROUND GORE-TEX most 20% kedvezménnyel, 120.000 Ft helyett 96.000 Ft-ért kapható az EuroMotornál!

INFINITY 3 GTX: Túracsizma a jövőből

A kényelmet alapvetően befolyálásoló rögzítési rendszert értelmezte újra a TCX a futurisztikus látványt nyújtó, CE-minősítésű INFINITY 3 GTX-en. A milliméteres léptékben állítható, egy kézzel tekerhető A-TOP rögzítési rendszerrel, ami nem csak látványos elem, hanem valóban komfortos és egyenletes erőelosztást biztosít a lábfejen. INFINITY 3 GTX túraendurósoknak szánt igazi crossover, a túra- és krosszcsizmák átmenete, amit a legnagyobb igénybevételű kalandtúrákra, minden terepre és minden időjárásra fejlesztettek. Ezért kapott csúcskategóriás Gore-Tex® Performance vízzáró membránt, ami a legfejlettebb időjárásvédelmet és maximális páraelvezetést biztosító megoldás. A felhasznált hasított bőr és szintetikus technikai anyagokat is úgy választották ki, hogy a felsőrész szakítószilárdsága kiemelkedő legyen, és ellenálljon egy esetleges esés során fellépő extrém súrlódásnak. De ez csak a védelem első vonala, hiszen komoly sarok-, sípcsont-, boka- és lábujj-protektorok óvják az INFINITY 3 GTX viselőjét a sérülésektől. A hosszú szárú Infinity 3 GTX 160.000 Ft-ért kapható az EuroMotornál, de rövid szárú változatban is elérhető Infinity 3 Mid WP néven, T-Dry vízálló membránnal 113.500 Ft-ért.

Sportcsizma női és vízhatlan változatban is.

A TCX idei újdonság a CE-minősítésű TCX S-TR1, amit arra terveztek, hogy védje a lábat, a bokaízületet és a sípcsontot, miközben kiemelkedő kényelmet nyújt közúton és versenypályán is. Látványos dizájnja semmi kétséget nem hagy afelől, hogy friss, 2023-as modell. Felsőrésze strapabíró mikroszálas anyagból készül, amely alatt a vízhatlan S-TR1 WP változatban T-Dry membrán gondoskodik a láb szárazon tartásáról. Minden változat kiválóan szellőző Air Tech lélegző béléssel készül. A sípcsont védelmét a TPU-ból készült merev elülső pajzs, és a puha belső párnázat garantálja. A boka védelméről PU bokaprotektor és TCS® (Torsion Control System) rendszer gondoskodik. Speciális Groundtrax® talpa tökéletes tapadást biztosít a lábtartón, fék- és váltókaron, valamint aszfalton minden időjárási körülmények között.

Különböző vastagságú, megerősített polipropilén belső talpa, továbbá kivehető és mosható, kiváló légáteresztő képességű, anatómiai kialakítású OrthoLite® talpbetéte hosszú távon is remek párnázottságot biztosít. A hosszú távú kényelemről sztreccs betétek gondoskodnak a cipzárnál is, hogy az S-TR-1 rugalmasan követhesse a láb mozgását. Az S-TR1 Woman női változat a TCX különleges Woman Fitting Concept protokollja szerint készül, hogy tökéletesen megfeleljen a női láb anatómiájának, különös tekintettel a vékonyabb lábközépre, a hangsúlyosabb lábfejre, és a kisebb sarokra. Női és férfi változatban is 113.500 Ft-ért, vízhatlan változatban pedig 122.000 Ft-ért kapható az EuroMotornál.

A TCX több évtizedes kutatási/fejlesztési és gyártási tapasztalatának komoly elismerése, hogy 2020-óta a Dainese, az AGV és a MOMODESIGN márkákat birtokló Dainese Csoport tagjaként gyártja termékeit kiemelkedően széles modellkínálattal rendelkező márkaként a versenysporttól kezdve a terepmotorozáson át, a városi és szabadidős használatra tervezett lábbelikig.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés