Kovács Bálint a 8. helyen zárt az IDM idei szezonjában


Kovács Bálint: „Igazán nem kell lehajtott fejjel járnom, hogy 8. lettem az IDM-ben”

A H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint a múlt hétvégén a németországi Hockenheimben fejezte be szereplését az IDM 2023-as idényében. A 22 éves motoros a BMW gyári csapatának, a BCC Alpha Van Zon BMW-nek motorjával ismételten pontszerzőként végzett – az első futamon 11., míg a másodikon a 10. helyen végzett –, míg a bajnoki összetettben a 8. pozíciót szerezte meg az IDM Superbike kategóriájában.


A H-Moto Team versenyzője, Kovács Bálint az elmúlt hétvégén folytatta a versenyzést, igaz, ezúttal nem az Endurance-világbajnokságon pattant motorra – ahol a szlovák Maco Racing Team versenyzőjeként szerepelt –, hanem az IDM hockenheimi zárófutamán, ahol Superbike kategóriában állt rajthoz a BCC Alpha Van Zon BMW gyári versenyzőjeként.

A 22 éves motorosnak a pénteki szabadedzések nehézségei után a szombati kvalifikációra sikerült jól összerakni a beálltásokat és egy jó idővel a 10. rajthelyet szerezte meg. A tempója egyre erősebb volt, csak 1 másodperces hátrányban volt a pole pozíciótól.


Az első futamon a 10. pozícióból vágott neki a versenynek, aminek végén a 11. helyen zárt. A második versenyen úgy nézett ki, hogy meglehet egy szép eredmény, ám végül 10. lett. Ezzel az újabb dupla pontszerzéssel végül sikerült megszereznie a bajnoki összetettben a 8. pozíciót, ami igencsak elismerendő teljesítmény Európa egyik legerősebb bajnokságában, az IDM-ben.

„Úgy mentem ki Hockenheimbe, hogy akár az előző futamokon nyújtott teljesítményemet is felül tudom múlni, de utólag elmondható, hogy ez a hétvége nem az a hétvége volt, ahol ez realitás lehetett volna. Régen ültem a BMW-n, nem teszteltem a futam előtt, így az elért 11. és 10. hely tisztes helytállásnak nevezhető. Az első futamon fékgondjaim is voltak, míg a másodikban kihoztam mindent a motorból, ami benne volt. A teljes szezont nézve elégedett lehetek az összetettbeli nyolcadik helyemmel, és az idei TOP10-es eredményeim igencsak bíztatóak a jövőre nézve. Remélem, hogy 2024-ben is lehetőséget kapok ezután a tanulóév után”– fogalmazott Kovács Bálint.


A bajnokság végeredménye: 1. Florian Alt 221 pont, 2. Ilya Mikhalchik 196 pont, 3. Patrick Hobelsberger 191 pont, 4. Hannes Soomer 185 pont, 5. Toni Finsterbusch 171 pont, 6. Philipp Steinmayr 144 pont, 7. Bastien Mackels 140 pont, 8. Kovács Bálint 100 pont.


További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés