Gyári Suzuki csapattal, a Team Hammer-ral szerződött Rossi Moor

A Suzuki Motor USA LLC a Team Hammer csapattal van szerződésben. A csapat a MotoAmerica Superbike-ban GSX-R1000R-ekkel, a MotoAmerica Supersportban GSX-R750-ekkel versenyzik.

Rossi egy újonnan fejlesztett GSX-8R -rel fog a rajtrácshoz állni 2024-ben.

Rossi Moor már figyelemreméltó eredményeket ért el, és csatlakozik azon tehetséges versenyzők hosszú listájához, akik az elmúlt négy évtizedben a Team Hammernél kezdték profi karrierjüket.

“Nagyon izgatott vagyok az egész miatt. Ez egy nagyszerű lehetőség és megtiszteltetés számomra. Készen állok arra, hogy a legjobbamat nyújtsam” – mondta Moor. “Gyerekkorom óta ismerek embereket a Team Hammerből, és mindig is szerettem volna egy nap a csapatnál versenyezni. Ráadásul apám nagy Suzuki-rajongó volt, amikor felnőttem, így volt néhány ilyen klassz motorja. Mindig is szerettem volna, hogy én is Suzukival versenyezhessek.

Az amerikai versenyzés és győzelem után az amerikai-magyar Rossi Moor 14 versenyszámban öt győzelemmel és 10 dobogós helyezéssel megnyerte a 2022-es FIM Northern Talent Cup európai versenyét. “Ezt a sorozatot a GP-versenyzés kapujának tekintették, így a verseny nagyon kemény volt” – mondta az Oregoni születésű Rossi Moor.

Moor a FIM Moto3 Junior Világbajnokságon is versenyzett szabadkártyásként. „ Keményen versenyezni Európában “mindennapi” dolog. Ez arra kényszerített, hogy gyorsan tanuljak a komoly konkurencia ellen.”

A 2022-es szezon végén elszenvedett súlyos csuklósérülés kétségessé tette Rossi Moor 2023-as terveit, de miután sikeres helyreállító műtéten esett át, tavaly a MotoAmerica Junior Cup-ban már rajthoz állhatott, ahol két győzelemmel, és öt dobogós helyezéssel a második helyen végzett a bajnokságban.  

“A sérülésem miatt nem voltam biztos benne, hogy milyen lesz a tavalyi év. Egy nappal azelőtt, hogy el kellett indulnunk Road Atlantába, kaptunk meg a motorunkat, és belevágtunk. Készen állok erre a szezonra, és mindig is az volt az álmom, hogy a Team Hammer csapatában versenyezzek, egy profi csapatban, amely igazi sikersorozattal rendelkezik.”

Chris Ulrich, a Team Hammer operatív alelnöke szerint Moor az a fajta fiatal versenyző, aki profitálhat a Team Hammer versenyzési tapasztalataiból.

“Ő egy fiatal, kemény pilóta. Régóta figyeljük őt, itt a Mini Kupában és a Junior Kupában, valamint az európai eredményeit” – mondta Ulrich. “Izgatottak vagyunk, hogy visszatérhetünk a Twins Cup osztályba a Suzukival és a GSX-8R-rel. Ez egy komoly kategória volt számunkra. Mindkét szezonban szép sikereket értünk el a Suzuki SV650-esekkel a Twins Cup-ban, 2019-ben és 2020-ban megnyertük a bajnokságot – és alig várjuk, hogy Daytonában bevezessük a 8R-t. Úgy gondoljuk, hogy az infrastruktúránkkal és az új Suzuki GSX-8R-rel Rossi nagyon jó eredményeket fog elérni.”

Tavaly New Yersey-ben az utolsó MotoAmerica Junior Cup versenyen kezdtem targyalni John Ulrichal, mert számára fontos volt, hogy Rossi nála versenyezzen. 2019 óta ismerem John-t. 2020-ban, amikor a Yoshimura Suzuki abbahagyta a versenyzést, a Team Hammer lett a Suzuki gyári csapata. Szerintem minden versenyző egyik álma, hogy egy gyári csapathoz le tudjon szerződni.  Ez most Rossinak sikerült.

“A Team Hammer ez egy nagyon profi csapat és Rossival együtt biztosan nagyon fantasztikus eredményeket fognak elérni”mondta Stefano Favaro a Rossi managere.

A TEAM HAMMER
A 2024-es szezon a Team Hammer 44. egymást követő éve, hogy profi versenycsapatként működik.

A Team Hammer által épített és pályára állított versenymotorok 133 AMA Pro és MotoAmerica National versenyt nyertek, 361 alkalommal végeztek AMA Pro és MotoAmerica National dobogós helyezéseken, 11 AMA Pro és MotoAmerica Nemzeti Bajnokságot, valamint két FIM Dél-Amerikai Bajnokságot (Superbike és Supersport kategóriában).

A csapat összesen 137 hosszútávú versenyt (köztük hét 24 órás versenyt) és 13 összesített WERA Nemzeti Hosszútávú Bajnokságot nyert Suzuki motorkerékpárokkal, és tartja az Egyesült Államok rekordját a 24 órás versenyen megtett futásteljesítmények tekintetében. A csapat részt vett az 1990-es évek televízióban közvetített Formula USA Nemzeti Bajnokságában is, ahol metanollal hajtott “Methanol Monster” GSX-R1100 Superbike-okat vezettek, amivel négy F-USA bajnokságot nyertek. A Team Hammer Vision Wheel M4 ECSTAR Suzuki néven versenyez.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés