Időutazás – Karasna motorostalálkozó 1997, Pilismarót

Szöveg és képek: Amrein László

A korai Karasna találkozók is a népszerűbbek közé tartoztak, a helyszín (Pilismarót) megközelítése is már egy motoros élmény volt, hiszen a 11-es úton motorozva, a Duna mentén kanyarogva már ez magában felért egy jó kis kirándulással.

Balra: a rendszám vajon legális lehetett? Jobbra: söröshordó görgető verseny motorral

A „gyűjtőjárat” Kaposvárról indult (mármint én 🙂 ), Balatonbolgáron csatlakozott Oszi barátom, majd Diósdon még 3 motor. A találkozó árnyas, fás helyen volt rendezve, a központi tér pedig egy elég nagy tisztás volt, ahol a szokásos motoros játékok zajlottak. Mint ahogy több olyan helyszínen, ahol füves területen kerültek megrendezésre a bulik, így itt is volt egy pár méteres kör lebetonozva, ahol lehetett gumit füstöltetni. Ezek a gumifüstök akkor komoly élményt jelentettek, hiszen hol voltak akkor még itthon a stunt riderek (akkori ismertebb nevükön streetfighetrek), akik ezt a műfajt tökélyre fejlesztették később.

Burn-out variációk

A szokásos felvonulás itt sem maradhatott el, ha jól rémlik, akkor az útvonal felment a visegrádi panoráma úton is (igen, ahonnan jelenleg ki vannak tiltva a motorosok), szóval a felvonulás is adott egy kis esszenciát a pilismaróti bulihoz. Itt is találkoztam olyan faragott gépekkel, amiken nem is értettem a rendszámot, de lehet, csak az illendőség kedvéért volt oda biggyesztve valami, nem volt műszakilag létjogosultsága!

A vasárnapi hazautat megfejeltük egy sütizéssel Diósdon, a mai napig ez jut eszembe, mikor elmegyek néha az Osváth cukrászda előtt a 7-es úton. Hazafelé még szintén Diósdon összefutottunk kér BossHoss-szal, ami a mai korban sem lenne hétköznapi jelenség itthon, akkor meg végképp futurisztikus látvány volt!

A következő Időutazás az 1997-es Stray Dogs, Sirok találkozó lesz.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés