Hamarosan indul Közép-Európa legnagyobb motoros túrája, az Open Road Tour

Szöveg és képek: WOLF kommunikáció

A szervező Harley-Davidson Budapest, a motorozás rajongóit tömörítő Open Road Riders Community, valamint a Körös-Motoros Karitatív Karitatív Egyesület az érintett Békés megyei városok polgármesterivel, valamint Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és az Open Road Tour fővédnöke részvételével az Open Road Tour 2024 sajtótájékoztatóján ismertette Közép-Európa legnagyobb motoros túrájának idei állomásait és részletes programját.

Az Open Road Tour május 23-26. között Győr-Budapest-Békéscsaba útvonalon halad végig Jászberény, Gyomaendrőd, Orosháza-Gyopárosfürdő, Gyula érintésével. A résztvevő több száz motoros összesen 831 km tesz meg idén, hogy ezúttal Békés megye kulturális és turisztikai értékeit felfedezze. A motorosok a túra négy napja alatt 8 várost érintenek. Hankó Ákos, az Open Road Tour főszervezője elmondta: az idei túra különlegesen kedves számára, hiszen ezúttal a több száz motoros azt a megyét járhatja be, ahonnan ő is származik. Kiemelte: „az Open Road Tour nem csupán egy motorosoknak szervezett turisztikai program, de kulturális eseménysorozat is, amelyre az érintett települések lakóit is szeretettel várják. Az Open Road Tour 2024 a Budapest Open Road Days fesztivál felvezető eseménye is egyben, a 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakparton megszervezett fesztiválra invitáljuk a motoros és nem motoros közönséget, családokat is! A családi és gyermekprogramokat felvonultató Family-Kid Zone mellett olyan fellépőkkel készülünk mint az amerikai Ugly Kid Joe, a Tankcsapda, az AK26 és Tátrai Tibor szupergrupja, a godfater.”  

Az Open Road Tour május 23-án Győr-Budapest között halad, majd a résztvevők Budapesten az Open Road Bázison a Tour indító bulin zárják a napot koncertekkel, étellel, itallal. Május 23-án, a túra nyitó napján, a Bázison lépnek fel a Budapest Open Road Days „Légy a Tankcsapda előzenekara!” versenyének elődöntősei, akik 196 nevező zenekarból kerültek be a legjobb hatba.  

Május 24-én Budapestről Jászberény és Gyomaendrőd megállókkal Békéscsabára érkeznek a motorosok. Jászberény városa ebéddel és akusztik koncerttel fogadja a résztvevőket. Majd a jászsági motorosok csatlakozása után folytatják útjukat Gyomaendrődre, amely az első Békés megyei csatlakozási pont azoknak, akik a megyéből kapcsolódnak be a túrába és a Körös-Motoros Karitatív Egyesület tagjainak is. Gyomaendrődről már a Békés megyei motorosokkal együtt érkezik a menet Békéscsabára rendőri felvezetéssel. Békéscsabán a CSAKK STÉG – Csabai Csípős Blues Klub koncertekkel és élő blues zenés bulival fogadja a csapatot, amely a Munkácsy negyedbe és a Munkácsy Múzeumba is ellátogat.

Május 25-én, szombaton Békéscsaba – Ororsháza-Gyopárosfürdő – Gyula – Békéscsaba az útiterv. Gyopárosfürdőn a városi felvonulás után a gyopárosfürdői strand várja a motorosokat zenével és ebéddel, valamint fürdőzéssel. Gyulán az Open Road Tour motorosai rendőri felvezetéssel vonulnak be a várba, ami a gyulaiak számára is látványos programot ígér. Az Almássy kastély és a Gyulai vár ​megtekintése után indul vissza a menet Békéscsabára, ahol a Szent István térre vonulnak be a motorosok. Seben Gabriella, a Körös-Motoros Karitatív Egyesület elnöke a békéscsabai programok szervezőjeként elmondta, hogy 17 órától a Szent István téren Tobenzo koncertre, majd 19 órától a Santa Muerte zenekar koncertjére várnak mindenkit. Hankó Ákos, a túra főszervezője kiemelte, mindenkit szeretettel várnak az este fő fellépőjeként érkező Ganxsta Zolee és a Kartel ingyenes koncertjére, amely május 25-én 20:30-kor kezdődik Békéscsabán a Szent István téren.

A rendezvény fővédnöke Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és az Open Road Tour fővédnöke a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az Open Road Tour a biztonságos motorozásra is fel kívánja hívni a figyelmet. „Az a cél, hogy az utakon járműtípustól függetlenül egymást segítve közlekedjen mindenki. Az élménymotorozás népszerűsítésének egyik fontos célja, hogy a biztonságos motorozásra is felhívjuk a figyelmet, hogy az utakon egyetlen súlyos vagy halálos baleset se történjen.” Kiemelte: „akár motort, akár bármilyen más járművet vezetünk, úgy közlekedjünk, mint ha a számunkra legfontosabbak lennének körülöttünk az úton.”

Open Road Tour: https://openroad.hu/open-road-tour-2024/

Open Road Tour JEGYEK: https://cooltix.hu/event/65d477eab5f217a4e4362698

Budapest Open Road Days programok: https://openroad.hu/openroad-days-2024/program.html

Budapest Open Road Days JEGYEK: https://cooltix.hu/event/656d7fc642191dd3af681584

Open Road Riders Community facebbok: https://www.facebook.com/openroadriderscommunity

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés