18. Motoros Búcsú – Ecséd

A 18. alkalommal megrendezésre kerülő eseményre 2024. május 24-25-én kerül sor.

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány, mint kezdeményezője a kiemelt eseménynek, hű partnereink a szervezésben az Ecsédi Motoros Egyesület, a MOTaMOT – MOTOROSOK a MOTOROSOKÉRT Közhasznú Alapítvány, a Szkíta Motoros Egyesület, valamint a Felvidéki Motoros Barátaink és a Hunyadi Rend tagjai, továbbá a MotorkerékPálosok közössége.

Lassan két évtizede érkeznek motoros zarándokok eme szenthelyen található kápolnához, hogy lelkileg feltöltődve, áldással kezdjék általában a motoros szezont. Ezért igyekeztünk ebben az évben is kitenni magunkért és tartalmas programokat szerveztünk az ideérkezők megelégedésére.
Az alapítvány és a motoros civil szervezetek közös kiemelt eseményének keretében lesznek előadások, lelkiségi és kulturális programok,  hagyományőrző és sport bemutatók, valamint természetesen a hagyománynak megfelelően áldásban részesülnek az érkező motorosok. Idén a szentmisét celebrálja és a motorosokat megáldja, Varga József plébániai kormányzó.

(Programokhoz pár név: Bán Mór író, Bodnár Balázs illusztrátor, Csórics Balázs színész, Kacus helyi Néptánc Egyesület, TKD Spirit Egyesület.)

Fontos tudni!
– A kétnapos rendezvény szabadtéri programokkal vár minden kedves érdeklődőt, ahol is a programok ideje alatt büfé működik!!
– Sátorozásra van lehetőség a Boldogasszony kápolna melletti tisztáson a szenthelyre vonatkozó szabályok maradéktalan betartásával. Viszont aki a közeli szálláson szeretne megszállni, annak ajánljuk figyelmébe a helyi szállást!
– Megkérünk minden jó szándékú zarándokot, motorost és érdeklődő látogatót, hogy ügyelve a rendre és a rendezvény folyamatosságára, időben érkezzenek a szentmisére, hogy ne a liturgia alatt kelljen elrendezni a motorokat, megzavarva a szentmisét és a jelenlévőket! Megértésüket köszönjük!

– Ebben az évben is teljes búcsút nyerhet mindaz, aki ezen a napon a gyónáshoz járul és szent áldozáson részt vesz!

A program változtatásának jogát fenntartjuk!

“Jó példával élni két keréken!”
Mindenkit Szeretettel Várunk!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés