Geneve Motor Show 2019

Szöveg: Amrein László, Pintér László
Képek: Pintér László

A genfi autószalon kiállítás, alapvetően a négykerekűekről szól, viszont azért pár egyéb járművet is tetten lehetett érni! Múlt hét vasárnap fejeződött be a kiállítás, ahonnan Pintér Laci barátom küldött pár képet és egy kis információt.

A legújabb fejlesztésű autócsodák között elenyésző kétkerekűt lehetett találni, ugyanis azok közül az autógyártók közül, akik motorokat is készítenek, egyedül a Honda képviseltette magát a hagyományos kétkerekű szekcióban (sem a BMW, sem a Suzuki nem állított ki motorkerékpárt). Sajnos olyan tolongás volt a motorok körül, hogy nemigen volt lehetőség fényképet készíteni róluk.

A Honda standján Marc Marqez GP motorja volt kiállítva, odébb a Ducati legújabb Diavel 1260S gépét vehettük még szemügyre, valamint egy csillagmotor hajtású motort, amit a svájci illetőségű Holy –Spokes motorépítő műhely mutatott be.

Mellettük a mai trendeknek megfelelően számos elektromos hajtású jármű kellette magát! Pl. egy EQOODER nevű négykerekű robogó féleség.

Érdekesség képen láthattunk még egy háromkerekű, háromszemélyes elektromos masinát. Ezt a Kyburz Switzerland AG gyártja, akik elektromos szállító-, és hobbi járművekre specializálták magukat.

Elgondolkodtató és látványos volt az Engler F.F SuperQuad, aminek itt volt a világpremierje. Végsebesség 350 km/h, 0-100-ra 2.5 mp!!!!

Brutális adatok: 5,2 liter, V 10, 800 Le, 800 kg

Eladó motorok

Videó szerkesztés