Úgy kell motorozni, hogy mindenki rám vadászik!

Szöveg: Amrein László

A cím pedig valós, aki ezen szemlélet nélkül megy ki az utakra motorral, az jobb, ha inkább otthon marad, ugyanis a jelenlegi közlekedési morálban ez az egyetlen túlélési eszköz!

Március 31 van, vasárnap, jó idő… már tényleg motoros idő……én pedig itthon ülők a számítógép előtt (a motor még a szobában), nekem még időhiány és egyéb dolgok miatt nem kezdődött el a szezon! Most épp rakom össze a MotoRage oldal cikkeit, pl. most fejeztem be az egykor szebb napokat látott cserénfai Cross Centrum cikkét. Napközben többször belenézek az FB-be, és most estére 5!!!! motoros balesetről olvastam (meg még mennyi lehetett, ami nem jutott el hozzám!), plusz volt egy telefonhívásom is! Múltkor azt mondta egy barátom, hagyd a f@szba már ezt a témát, mit húzod fel magad állandóan rajta! Végül is igaza van, de ezért csak – csak kibújt belőlem a véleménynyilvánítás – elvégre szólásszabadság van, nem!!?? 🙂

(Az 1 hónappal ezelőtt közzétett A szezon elején c. cikkem tökéletesen ebbe a témába vág, talán volt olyan, akinek motorozás közben felrémlett a cikkben leírt szituáció, és visszavette a gázt!)

Kaposváron a Füredi úton az autós hibázott (fotó: sonline.hu)

Felállítottam pár teóriát. Most vagy az van, hogy ez a balesetmennyiség, ami az utóbbi 1-2 hónapban történik a motorosokkal, teljesen normális mennyiségű, csak régebben nem jutott el ilyen gyorsan és ennyi helyre a balesetek híre (tudom, hogy ez hülyeség, de azért ezt is számba veszem), …..vagy az van, hogy tényleg igaz, hogy a szezonkezdésnél ennyire balfaszok lennének a motorosok (azokat veszem ide, akik saját hibájukból hibáztak), ……… vagy az van, hogy ennyire felelőtlenül ülünk motorra, ……..vagy az van, hogy olyanok ülnek motorra, akiknek nagyon nem kellene! …… más így hirtelen nem jut eszembe, amivel ezt a halálos, és egyéb baleset dömpinget magyarázni tudnám!

Szentbalázsnál a motoros hibázott (fotó: police.hu)

Múlt hét vasárnap volt az a halálos baleset Szentbalázsnál, ahol a motoros szemből egy kanyarban telibe kapta az autót a szembe sávban. Csütörtökön este Kaposváron egy autó befordult balra, a szemből jövő motoros telibe találta! Pénteken egy robogóst ütöttek el szintén Kaposváron, aki balra akart fordulni, a mögötte érkező autós pedig elkezdte előzni. Ma hívott egy barátom, hogy indultak motorozni, de az egyikük elesett, most vitte el a mentő. Ez csak Kaposvár és egy hét termése! Szerdán a Petőfi rádióban 2 motoros balesetet mondtak be, gyerekek, mi van itt???

Kaposváron az autós hátulról elütötte a kanyarodó robogóst (fotó: kaposvarmost.hu)

Most tényleg azon gondolkodjon az ember, hogy ki merjen-e menni az utakra? Az autósokat nehéz kivédeni, az én hitvallásom szerint úgy kell motorozni, hogy mindenki rám vadászik! A saját hülyeség ellen meg nincs orvosság. …na, mit is akartam ebből kihozni? …..hm….áhh, mindegy…ja, megvan! Szóval legalább a saját felelősség pontot tartsátok be, és úgy motorozzatok, amit biztosan uralni tudtok!!!!

(ha tetszett a cikk, szólj hozzá! Bejelentkezéshez segítség az oldal alján)

Eladó motorok

Videó szerkesztés