Revolution Motor, a kaucsuk mennyország!

Szöveg: Amrein László
Képek: Revolution Motor

A motorozáshoz három dolog kell. Pénz, pénz és pénz………..viszont nem mindegy, hogy mennyi szükséges hozzá!

Sok mindenen lehet spórolni a motorozás kapcsán, viszont van pár olyan dolog, amin nem érdemes! Ilyenek pl. a védőfelszerelések, vagy a biztonsági elemek. Ide tartozik a motorkerékpár gumija is. A nem megfelelő gumin a motoros élete is múlhat, hiszen egy rosszul választott, vagy egy már elhasználódott gumi, baleseti tényező lehet!

Dunlop D605

Aki motorozik, az tudja, hogy nem olyan egyszerű a gumi kiválasztása. Hogy milyen típust, keveréket, márkát válasszunk, azt elsősorban a használata határozza meg. Pl. egy túramotorra nem a legjobb választás egy sportgumi, de igaz ez fordítva is, és így tovább, lehetne sorolni még a variációkat. Az arra érzékenyebbek még típuson belül is válogatnak, gondolok itt jobbára a sport célra szánt daraboknál, vagy van, akinek pl. nem mindegy a futásteljesítmény.  A gumi fogyóeszköz, állandó utánpótlásra van szükség, és viszonylag az egyik legnagyobb kiadás a motorozás kapcsán.

Michelin Pilot Power

Magam is épp gumicsere előtt állok, így körülnéztem a piacon, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre. Mivel tisztában vagyok a motoromhoz szükséges stílussal, így a sportosabb abroncsok között keresgéltem, gondoltam leváltom az eddig megszokott Michelin Pilot Power  2CT-t. A Revolution Motor honlapját böngésztem át, ahol a rendszer felhasználóbarát, ugyanis a motorod megadásával lehet keresni. Kellemes információként a típusoknál fel van tüntetve az alap keréknyomás adata is (mondjuk ennek az értéke is több mindentől függ). A Yamaha R6-ra fel is dobott 8 gyártót, 53 típussal (igen, megszámoltam! 🙂 )! Kánaán, gondoltam én, viszont itt jött az, hogy most akkor melyik is????

Maxxis Razr

Egy kis böngészés után jobbnak láttam, ha szakember tanácsát kérem ki. Kiss Tibor, a Revolution Motor tulajdonosaként – és egykori versenyzőként – készséggel állt rendelkezésemre. Egy kis beszélgetés után sikerült megtalálnunk egy olyan típust, ami biztos, hogy megfelelő lesz az én motorozási stílusomnak, és az utcai követelményeknek egyaránt, akár túrásabb távról van szó, akár kicsit élménydúsabb tempóról! A Michelin Road5 a sporttúra szegmensben egy tökéletesnek mondható abroncs, a maga kétkomponensű keverékével, valamint a száraz / vizes tapadási tulajdonságaival!

Michelin Road5

A Revolution Motornál közel 5000 féle – fajta gumiból lehet válogatni, hiszen 16 gyártó abroncsait forgalmazzák, és kizárólag csak új gumikkal foglalkoznak! A standard abroncsokon túl speciális igényeket is kitudnak elégíteni (pl. fehér oldalfalú, vagy ritka méretű) bármilyen motortípushoz, rövid határidőn belül!

További információ: http://www.revolutionmotor.hu

További érdekes hírek, cikkek (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés