Man TT: 205 km/h átlagsebesség, és törölt futamok!

Szöveg: Amrein László
Képek: IOMTT

Május 25-én startolt az idei Man TT. Az első héten a különböző kategóriák edzései zajlanak, amik idén eléggé szakadozottak, ugyanis az időjárás megnehezíti a szervezők dolgát a rendezvény lebonyolításában!

Az utóbbi napokban szinte napi szinten változott a verseny menetrendje a nem megfelelő időjárási viszonyok miatt! A péntek délutáni kvalifikációs-futam törlésre került, de a szombati futamokat is törölte Gary Thompson versenyigazgató, ugyanis olyan köd lepte el a szigetet, ami lehetetlenné tette a versenyzést. Az elmúlt négy napban 9 törölt futam volt.

A sok törlés miatt, és a nem túl bíztató előrejelzések miatt, egyre több látogató hagyja el a szigetet, ezzel is csökkentve a kiadásait, hiszen motorozást elvétve láttak  a napokban!

A mai napon (vasárnap) végre sikerült egy teljes napot futnia a mezőnynek. Igaz a reggel 8-kor kiadott menetrendet a délelőtt folyamán újból változtatták, így a következő sorrendben zajlottak a mai kvalifikációs futamok: 13.30-kor az oldalkocsisok mentek 2 kört, utánuk 14.15-kor a Supersport/Lightweight, majd 15.00-kor a Superbike / Superstock / Supersport kategória következett, 16.50-kor pedig a TT Zero futama zárta a napot!

A nap leggyorsabb versenyzője Conor Cummins (Superbike) volt 128.92 mph idővel! Az idei TT-n eddig Dean Harrisoné a leggyorsabb köridő, ő kedden ment egy 129.53 mph-t! (a köridők átlagsebességek!!! …egy kör 60.725 km!)

Superstock osztályban Peter Hickman (2018-ban 135.492 mph körrekordot állított be a Senior TT-ben) alig maradt le Conor Superbike idejétől a 128.49 mph-val.

Horst Saigner tavalyi menete – Kawasaki Superbike

Az oldalkocsisoknál John Holden és Lee Cain kettős dominált 114.930 mph-val, de a Birchall testvérek a végén futottak egy 114.986 mph-t, így az előbbi kettős visszaszorult a második helyre.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés