Miben motorozzunk nyáron?

Szöveg és képek: Amrein László

Nos, örök téma, hogy nagy melegben, milyen öltözékben motorozzunk! Az egyik nap is ezt feszegette valaki egy közösségi oldalon. Sokan lazább cuccban nyomják a melegben, viszont rengetegen tudnának mesélni a testükön levő hegekről, mint ahogy én is! Nekem akadt az arhívumomban egy ide illő kép, ami jól szemlélteti a nyári motoros viseletet! 🙂

Akkor nézzük szép sorban! Természetesen bukósisak kötelező, hiszen baj esetén az védi meg a fejünket…………na, meg a rendőr egyből kiszúrná a hiányát! De menjünk szépen lefelé! A darazsak és egyéb bogarak ellen jól látható, hogy „tesztalanyunk” egy jól szellőző csősállal védekezik!

A csősál összhangban van a gerincvédővel

Mint szinte alaptartozék, a gerincvédő teljesen ellátja a feladatát, jól harmonizál a szellős, de protektorokkal ellátott motoros dzsekivel! Riderünk nem kispályázik, igazi bőrből való kesztyűt hord a legnagyobb melegben is, hiszen keze védelme biztos fontos neki!

Homo sapiens bőrkesztyű

A „fecske” fürdőnadrág, igaz nem szériatartozék, de legalább megy a motor színéhez! A jól szellőző motoros bőrnadrág kényelmes viselet a hőségben…… megfelelő védelemmel ellátva!

Testszínű, lábra feszülő protektoros bőrnadrág

A boka és láb védelmére egy vízálló, szellőzőkkel ellátott high-tech lábbeli szolgál! Nos, uraim, remélem tudtam segíteni néhány ötlettel a nyári motoros viselet témában! 🙂

Multifunkcionális motoros cipő! …. véd a tengeri sün ellen is!

Nos, ennyit az ironikus részről, de vegyük komolyan a témát, hiszen a védőfelszerelés használatával ne viccelődjünk! Többen írták, hogy a sarki fagyizóig is teljesen beöltöznek, hiszen sokszor “csak a szomszéd utcába ugrok át” esetekben szokott megtörténni a baj! A jelenlegi 35 fokos kánikulában nem biztos, hogy jó érzés motorozni, hiszen mire beöltözöl – még el sem indulsz -, de már folyik rólad az izzadság, az meg a komfortérzést rendesen hazavágja, így a motorozás nem biztos, hogy akkora élmény lesz! A figyelem is lankadhat a hőség hatására, és itt most nem csak a motorosokra gondolok, hanem a közlekedés többi résztvevőjére is, hiszen az autóban ülők lehet jobban kábák – a megszokottnál is – a hőség miatt (nem biztos, hogy minden autóban működik légkondi).

Ez egy jó régi balesetem eredménye. Ha akkor rajtam lett volna a bőrdzseki………..

De, akkor mi a megoldás? Az megvan, hogy nem muszáj motorozni melegben??? …….. na jó, csak vicceltem! 🙂

Nos, azért van a lehetőségek között szellősebb, kényelmesebb viselet is, mint a full bőrcucc! Már számtalan variációja van a szellőző cordura/textil ruháknak, nyári kesztyűknek és motoros cipőknek, amik azért el vannak látva védelemmel!

Több színben, és női változatban is kapható az Icon Mesh textil dzseki

Ha jó minőségű nyári dzsekit keresel megfelelő szellőzéssel, akkor ajánlom figyelmedbe az Icon Mesh textil dzsekijeit, amik a hálós anyagukból kifolyólag jól szellőznek, valamint kivehető váll-, könyök-, és hátprotektorokkal rendelkeznek! Több színben, sőt női fazonban is megtalálod a hazai legnagyobb Icon forgalmazónál, a Stunter Store motorosboltban!

Ernie Vigil és Nick Apex amerikai stunterek, szintén Icon cuccokban nyomják! (fotó: internet)

Az elején bemutatott „tesztalanyunk” mentségére szóljon, hogy ez egy egyszeri, kirívó eset volt az Adriai-tenger partján, amúgy használja a normális öltözéket!

Természetesen működik a rendes öltözék is!

További érdekes hírek, cikkek (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés