20 éves az ajkai Black Devil motorosbolt

Szöveg: Amrein László
Képek: Black Devil

20 év nagy idő, főleg a hazai motoros kultúrában, hiszen alig kicsivel több időre nyúlik vissza, hogy egyre jobban elérhetőek lettek számunkra az akkor még „nyugati motorként” aposztrofált kétkerekűek, amiket addig jobbára katalógusokban, és a külföldi turisták alatt láthattunk!
A 2000-es évek elején egy robbanásszerű áttörés jött a hazai motorkerékpár piacon, ami hatására gombamód szaporodtak a motorosboltok, nyíltak a kereskedések, sőt, importőri szinten is elindult valami az országban!

Fóty Balázzsal a Black Devil tulajdonosával beszélgettem az eltelt 20 évről!

Idén 20 éves a Black Devil motorkereskedés!

Igen, de kicsit pontosítanék! 20 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni a motoros dolgokkal üzletszerűen, maga a motorosbolt 2001-ben nyílt meg hivatalosan!

Mi volt a fő profil a kezdeti időkben?

Elsősorban a külföldről behozott használtmotorok, de mellette az alkatrész beszerzésre is komoly igény volt, hiszen akkor még nem volt könnyű hozzájutni bármihez is! Mellette kiegészítők, felszerelések is elérhetőek voltak nálam, valamint már akkor volt szerviz is!

Ez igazándiból már egy komplett motorosbolt szolgáltatás volt!

A profil igen, viszont maga a bolt 2001-ben nyílt. Először a zalaegerszegi MotoCenter alkereskedőjeként működött. Suzukit és Hondát árultunk, valamint a Keeway márkát. A válságig ez teljesen jól is működött, viszont mikor erősen csökkent az újmotor-eladás, megszűnt az alkereskedési státusz is. A bolt mellett maradt a Keeway, ahol országos szinten mindig az elsők között szerepeltünk az értékesítésben. Ez jelenleg is egy erős márkánk. Aztán viszonteladói lettünk a Polaris, a CFMOTO, a Linhai, TGB, és a Linea márkáknak, így elég széles körben tudjuk kiszolgálni a vevőinket.

A quad világában elég kiemelkedő szerepetek van, de a kétkerekűben sincs hiány.

Igen, a quad piacon mára jól ismertek lettünk, köszönhetően az előbb említett széles palettának is, amit a bolt jelenlegi főirányának is tartunk! Foglalkozunk használtmotor értékesítéssel is természetesen, viszont fontos kiemelni, hogy kizárólag prémium használtmotorok találhatóak nálunk!

A bolt mellett szervizeléssel is foglalkoztok.

A szervizünk a kezdeti időktől kiemelkedő a térségben. Márkafüggetlen vagyunk, motorokban és quadokban egyaránt! A szervizben gumiszerelő műhely is működik, motorkerékpár gumiabroncs értékesítéssel! Szóval szinte bármivel ki tudjuk szolgálni a motorosokat! Fontos kiemelni, hogy a szervizben minden munkatársunk hivatalos, szakképzett motorkerékpár szerelő!

Hogyan kerültél bele a quadok világába?

Elsősorban a saját érdeklődésem miatt. Magam is a quadok megszállottja vagyok! Az elején rengeteget adtunk el a Suzuki LTZ400-ból, és tudtuk őket szervizelni is. Egyre jobban elkezdték keresni az emberek a 4×4-es quadokat, ekkor vettük fel a palettára a Polaris márkát.

Ha jobban belegondolunk, akkor egy quadnak gazdaságosabb a fenntartása, mint a kétkerekű motoré, hiszen a quad egy négy évszakos jármű, egész évben lehet használni! Az egyre növekvő népszerűségét kihasználva, mára az egyik legnagyobb quad készlettel rendelkező bolt vagyunk az országban, valamint kiegészítőben is hatalmas választékot tudunk biztosítani, és ami nem mellékes, hogy raktárról!

Korábban említetted, hogy az ország minden részéről van ügyfeletek!

Igen, a sok éves tapasztalat, valamint az egymásnak ajánlás miatt országos vevőkörre tettünk szert az eltelt időben!

Ahogy látom a Polaris márkához szinte bármilyen alkatrészt, tartozékot, kiegészítőt tudtok biztosítani!

Igen, sok mindent raktárról tudunk adni, de rendelésre is pár nap alatt bármit beszerzünk…és nem csak Polarishoz, hanem más típusokhoz is! A jó minőségű, de olcsóbb termékektől a prémium kategóriáig minden megtalálható nálunk!

Az utóbbi időben egyre elterjedtebb a Mugen Race márka, ami nálatok is megtalálható.

Talán az elsők között voltunk, akik forgalmazni kezdték a Mugen Race márkát, régóta kapcsolatban vagyunk a Superzone motorosbolttal. Nagy készlettel várjuk a vásárlókat, folyamatosan széles paletta áll rendelkezésre az üzletben!

Követve a trendeket, az elektromos motorkerékpárok is szerepelnek a kínálatban.

Ez nálunk nemigen trend dolog, ugyanis elektromos motorokkal több, mint 10 éve foglalkozunk! Az országban az elsők között hoztunk be elektromos motorokat Kínából!

Nem csak motorok, hanem kerékpárok is megtalálhatóak nálatok!

Igen, a KTM kerékpárok több típusa megtalálható az üzletben. Hivatalos KTM kerékpár viszonteladók vagyunk, így a teljes palettát tudjuk biztosítani!

A webshopban A-Z-ig minden megtalálható! Az ajándéktárgytól a komplett motorig! Hogy érzékeled, használják az emberek a netes vásárlást, vagy inkább személyesen mennek be a boltba?

Teljesen vegyes a dolog. A ruha és sisakvásárlásnál javasoljuk a személyes próbát, ugyanis a 20 éves tapasztalatunkkal tudunk segíteni a vásárlónak. A webshopban található áruk közül, majdnem minden raktárkészleten van.

Még kicsit visszatérnék a quad témára. Ha valakit komolyan érdekel ez a jármű, akkor van lehetősége mondjuk egy túrán kipróbálni? Foglalkoztok esetleg túrák szervezésével is?

Jelenleg nem, de tervben van. Ehhez egyelőre kapacitás hiánnyal küszködünk. Viszont idéntől lesz tesztmotorunk (Polaris RZR1000), amit ki lehet próbálni!

Köszönöm a beszélgetést!

További információ: http://www.blackdevilmotor.hu/

További érdekes hírek, cikkek (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás