Magyar versenyző vezeti az IDM Suzuki Cup versenysorozatot!

Futamgyőzelem után a bajnokság élére ugrott Kovács Bálint Zolderben

A H-Moto Team ifjú tehetsége a múlt hétvégén Belgiumban folytatta az IDM Suzuki Cup sorozatában idei szereplését. A 17 éves motoros fantasztikusan szerepelt a zolderi pályán, ahol a futamgyőzelem mellett övé lett a pole pozíció, és a versenyben futott leggyorsabb köridő is. Miután technikai okok miatt elmaradt a második verseny, így Bálint ezzel a triplával átvette a vezetést összetettben is.

Az elmúlt hétvégén a belgiumi Zolderben folytatódott az IDM bajnoki sorozat, ahol ezúttal is ott volt a rajtrácson a H-Moto Team. Kovács Bálint a tavalyi remeklését – megszerezte a pole pozíciót, és a mezőny legfiatalabb tagjaként végül mindkétszer a második helyen zárt –képes volt idén felülmúlni. A 17 éves motoros az idei bemutatkozó versenyhétvégén, a lausitzringi pályán két 3. hellyel adta meg az alaphangot a folytatásra, és Zolderben most alaposan rátett erre egy-két lapáttal. Megnyerte az időmérőt, így ő indulhatott az élről, és a versenyen egy pillanatra sem forgott veszélyben az első helye. Bálint fokozatosan húzott el az egész mezőnytől, és a végén 12 másodperces előnnyel megnyerte a futamot, ráadásul a leggyorsabb köridő is az ő neve mellett volt olvasható. Minden arra utalt, hogy a második futamon is hasonló eredmény születik majd, ám az oldalkocsisok betétfutamán komoly probléma adódott: a pálya több részén rengeteg olaj került az aszfaltra, amiért a szervezők a futam elhalasztása mellett döntöttek a biztonság érdekében. Bálint ezzel a sikerével összetettben átvette a vezetést (57 pont), és előnye hét egység a svéd riválisa előtt.

„Már vártam nagyon, hogy visszatérjen a sorozat Zolderbe, ahol tavaly nagyon jól szerepeltem. A belga pálya eddig is a kedvenceim közé tartozott, hát még a mostani hétvégét követően, bár nem sorolható a könnyű aszfaltcsíkok közé, ugyanis sok a szintkülönbség és a szűk sikán rajta. Az első felmeneteltől kezdve éreztem, hogy a motor beállításai ezúttal nagyon el lettek találva, és minden edzésen egyre gyorsabb és gyorsabb voltam. A pole megszerzését követően már bíztam egy esetleges futamgyőzelemben, de arra gondolni sem mertem, hogy ekkora előnnyel intenek le elsőként. Az a legfontosabb, hogy végig ugyanolyan köridőket tudtam futni, sőt, még az időmérős eredményemet is sikerült megjavítanom a futam alatt. Ha az összetettet nézzük, pechem van, hogy elmaradt a második verseny, de így is nagyon boldog vagyok. Várom a következő versenyt, amely egy utcai pályán lesz majd” – mondta Kovács Bálint.

A német bajnokság, és benne a Suzuki Cup sorozat július utolsó hétvégéjén folytatódik Schleizben.

További érdekes hírek, cikkek (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés