Mikor 1000 motor egyszerre vonul!

Szöveg, képek, videó: Amrein László

VIII. Szezonzáró Motoros Gurulás –
2019. 10. 19. – Pécs

A kicsiktől a nagyokig minden megtalálható volt a gépek között

Tegnap a pécsi szezonzáróra motorozva olyan gondolatok kavarogtak a fejemben, hogy azért van élvezhető hatása is ennek a klímaváltozásnak. Persze tudom, hogy globálisan problémát jelent, de most maradjunk a mi kicsi mikrokörnyezetünkben (a világhoz képest), hiszen az éghajlatunk és a motorozás tekintetében üdvözölendő, hogy még október második felében is szinte tökéletes motoros időben hódolhatunk kedvenc szenvedélyünknek! Persze fejben ott kell lennünk, hiszen a körülmények azért nem teljesen tökéletesek.

Ha ott voltál, akkor azért, ha nem akkor azért nézd meg ezt a 3 perces kis videót
A nagyszámok törvénye alapján, az utakon ritkábban látható pékdányokkal is találkozhattunk

Nos, én gyanítom, hogy a DDME (Dél-Dunántúli Motoros Egyesület) keze benne lehet ebben a kitolódott motoros időjárásban, hiszen az évszakot meghazudtoló hőmérsékletben rendezték a VIII. szezonzárójukat! Andris, ha tényleg tudtok hatni rá, akkor jövőre kérném decemberre szervezni a szezonzárót! 🙂

Sikeresnek volt mondható a gyűjtés a Mentőmotor Alapítvány részére

Az évek alatt már megszokhattuk, hogy erre az eseményre legalább 1000 motor összegyűlik, így elég látványosan prezentálják a forgalomban való részvételt. Igaz, ennek inkább tavasszal van jelentősége, de most sem árt tudatosítani az autósokban a motorosok jelenlétét az utakon.

A rendezvény újból a pécsi Expo Center területén volt (’17-’18-ban a közeli Pláza parkoló adott otthont neki), ahol látványosan sorakoztak fel a motorok. A rendezők karitatív megmozdulásként a Magyar Mentőmotor Alapítvány számára gyűjtést rendeztek. A felvonulás 13 órakor indult a Széchenyi térre, majd onnan tovább Villányba ment a konvoj, rendőri biztosítással!

Pécs főterén a szervezők csapata és a mentőmotor (fotó: DDME)

Én a felvonulást kihagytam, mert egyrészt, nem szeretem ezt a tömeges motorozást, másrészt pedig kívülről készítettem pár fotót és videót ehhez a beszámolóhoz. Ezért is nem mentem fel a Széchenyi térre, inkább megvártam a konvojt a városból kivezető útszélén.

A szervezők sok szeretettel várnak mindenkit jövőre (is) a IX. szezonnyitóra, aminek a dátumát majd keressétek a fórumokon!

Sokadalom

További érdekes hírek, cikkek (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés