Mi lesz a Suzukival?

Szöveg: G.S.

Chad Reed a közelmúltban visszahozta a témát a fókuszba, mivel múlt hétvégén Las Vegas-ban a Hondával való versenyzése a Suzuki helyzetével kapcsolatos spekulációt váltott ki.

A memória még mindig friss a sárgák visszavonulásáról a motocross világbajnokságból. Végül a Suzuki továbbra is látható volt az amerikai szuperkrossz és motocross sorozaton, bár némi változtatásokkal  és nyilvánvalóan nem hosszú távú stratégiával.

Az RCH-tól, a Yoshimura-tól a JGR-ig néhány év alatt Suzuki támogatása vándorúton volt. Megállapítható , hogy a Suzuki USA-nak már nem volt meg a hatalmas hajtóereje és támogatása a legmagasabb szinten. Jelenleg egy rosszul őrzött titok, hogy a JGR-nek pénzügyi nehézségei is vannak.

Érdekes, hogy a Suzuki ilyen esetekben hajlandó volt növelni saját pénzügyi elkötelezettségét a múltban. Ricky Carmichael volt csapattulajdonos egy 2017-es interjúban megerősítette nekünk, hogy a Suzuki kompenzálta a nagy szponzorok, a “Soaring Eagle” és a “Jimmy John’s” elvesztését.

A jelenlegi helyzetben ez már nem tűnik lehetőségnek, és az USA-ban már spekulálnak arról, hogy a JGR befejezi. A tény az, hogy Reed további értesítésig megy a  saját magánjellegű Honda csapatánál, míg  Joey Savatgyval már korábban megszellőztetett megállapodást még mindig nem jelentették be.

Tehát lehetséges, hogy a Suzuki valóban húzza az időt miután kilépett a világbajnokságról, és valószínűleg fontosabb amerikai piacra koncentrál? Hogyan látja ezt a kúszó hanyatlást? Vagy ezek a fontosabb sportügyi döntések befolyásolják-e a hétköznapi emberek motorvásárlási szándékát és esetleg nem is játszanak döntő szerepet?

További érdekes hírek, cikkek (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés