A Jawa Perak 2020-as modellje előrendelhető!

Az 1929 óta létező cseh motormárkának nincs akkora rajongótábora itthon, mint a Pannóniának, az Mz-nek vagy a Simsonnak, viszont azért sokunk számára jelent nosztalgikus érzést, hiszen a keleti blokk egyik népszerű motorkerékpárja volt egy időben!

Pár éve az indiai Mahindra & Mahindra (India egyik legnagyobb vállalata, autókat, traktorokat és repülőgépeket gyárt, valamint pár éve már motorkerékpárokat is) cég vásárolta meg a Jawa gyártási jogát, amit jobbára a kelet-ázsiai piacra szántak!

A napokban jelent meg a hír, hogy a 2020-as Jawa Perak már előrendelhető azokon a területeken, ahol elérhetőek az új modellek. A Forbes magazin cseh kiadványában megjelent cikk szerint (nem hivatalos hírként) folyamatban van a modell európai forgalmazásának tárgyalása, aminek egyelőre az európai homologizáció hiány az egyik akadálya.

A Perak név nem mai találmány, ugyanis a háború alatt kifejlesztett modellt élesztették újjá, átdolgozott kinézettel és műszaki tartalommal, egyértelműen a bobber piacot célozva meg.

A 2020-as Jawa Perak 334 cm3-es egyhengeres folyadékhűtéses üzemanyag-befecskendező blokkal rendelkezik, ami 30 lóerős, és 31 Nm nyomatékot ad le. A kinézete alapján a bobber stílusban szeretne sikereket elérni, talán nem is titkoltan kicsit a Royal Enfield Classic babérjaira törve. Ehhez jó eséllyel segítheti hozzá a kb. 10 lóerővel több teljesítmény, valamint a 3 Nm-rel nagyobb nyomaték az Enfieldhez képest.

A háború alatt kifejleszetett 250-es Perak

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés