Az intelligens bukósisak segítséget hív, ha balesetet szenvedsz!

Las Vegasban bemutatták a világ legintelligensebb motoros bukósisakját!

A napokban mutatták be a Tali Smart intelligens bukósisakot a Las Vegasban rendezett CES kiállításon (technikai világkiállítás, ahol a következő generációs innovációk kerülnek bemutatásra). A Tali Smart talán az eddigi legfejlettebb motoros bukósisak, amit eddig ismerhetünk.

Az új sisak 360 fokos LED-világítással, féklámpákkal, jelzőlámpákkal, fényszóróval, ütközés felismerő rendszerrel van ellátva, ami Alexa technológiával működik (virtuális kiszolgáló rendszer). A beépített világítási rendszer önmagában nem úttörő, hiszen a Sharknak már több éve van hasonló rendszere, de a többi innováció erősen túlmutat ezen!

A beépített fék-, és jelzőlámpák a motor világítási rendszeréhez vannak szinkronizálva szimmetrikusan, így ezek látványosabban hívják fel a figyelmet a forgalomban a motoros manővereire, jelenlétére, a beépített LED fényszórók pedig a szemből jövő forgalom számára jobb láthatóságot biztosítanak.

Viszont az újítások sora itt nem áll meg, mert a rendszer Bluetooth-kompatibilis, ami által csatlakoztatható a rider okostelefonjához. Az Alexa Ai rendszer biztosítja, hogy ezáltal hangutasításokkal lehet hívást kezdeményezni és fogadni, a navigációs rendszert állítani, zenét választani, amit a beépített hangszórón keresztül lehet élvezni motorozás közben (én mondjuk nem vagyok a zene híve motorozás közben, a kipufogó hangjánál nincs jobb hangélmény 🙂 – a szerk.).

De itt sem áll meg az újítások sora, ugyanis a rendszer képes sürgősségi hívást kiváltani, ha észleli, hogy a motoros balesetet szenvedett, de ami a hab a tortán, hogy helymeghatározást is tud adni a mentőszolgálat részére! (ez viszont nagyon hasznos fejlesztésnek tűnik! – a szerk.)

És, hogy ez mennyibe kerül? Az árinformáció 1200 dollár, vagy 900 font, ami kb. 360.000 Ft. Nos, ez nem épp az olcsóbb árkategória, de ha figyelembe vesszük, hogy mennyi technológiai innováció van benne, és megnézzük pár „normál” sisak árát (amik közül több még drágább is ennél), akkor lehet már nem is annyira „húzós” ez az ár! Viszont egy kérdés még mindig felmerül! A magas szintű high-tech vonal mellett reméljük nem feledkeztek meg arról, hogy egy bukósisaknak az elsődleges feladata  a fej védelme, nem pedig a szórakoztatás, esetleges figyelemelvonás!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés