Az augusztusi TT Classic és Manx GP is törölve!

Szöveg: Amrein László
Képek: Amrein László (nyitókép: Classic TT Press Office)

További versenyek maradnak el a járványhelyzet miatt a Man szigeten!

A Man TT versenyt szinte mindenki ismeri, viszont kevesebben tudják, hogy nem ez az egyetlen verseny a szigeten, ugyanis augusztus végén rendezik a Classic TT-t és a Manx GP-t, ami szintúgy közúti verseny, mint a jóval ismertebb Man TT!

A sziget kormányzósága és a Manx Motor Cycle Club (a versenyek rendezője) közös döntése szerint mindkét versenyt elhalasztják 2021-re a jelenlegi helyzet miatt. A döntés hátterébe a járványhelyzet okozta bizonytalanságok, és az előrelátható nehézségek állnak. Igaz, hogy jelenleg még nem tudni milyen utazási és egyéb korlátozások lesznek érvényben augusztusban, de mivel a szervezésnek előre kell dolgoznia, így nem várhattak tovább a döntés meghozatalával!

Idén nem lesznek a kompjáratok csúcsra járatva, az biztos!

 Laurence Skelly gazdasági miniszter tette meg a bejelentést, miszerint:
Ez a döntés nyilvánvalóan a jelenlegi helyzetből adódó következtetés, amit nem szívesen hoztunk meg, de mivel figyelembe vettük az összes tényezőt és tanácsot, úgy éreztük, hogy fontos időben döntést hozni, hogy egyértelmű irányt mutasson a verseny hivatalos tisztviselőinek, a rajongóknak, a szponzoroknak és a versenyzőknek! Habár a jelenlegi helyzetben nem tudjuk megjósolni milyen lesz a szigeten és globálisan a helyzet négy hónap múlva, de a bizonytalanság miatt úgy érezzük, hogy felelősségteljes volt a korai döntés meghozatala!
Továbbá szeretnénk a sziget lakosságát is megnyugtatni, hogy az egészségük érdekében is hoztuk meg ezt a döntés ebben a helyzetben, valamint nem lenne helyénvaló, hogy a jelenlegi egészségügyi kapacitásra (orvosok, személyzet, stb.) plusz terhet rakjunk a verseny megrendezésével!

A versenyek ideje alatt így néz ki egy normál utcakép

Peter Maddocks, a Manx Motor Cyle Club elnöke:
A kormány kérdésére, miszerint a verseny megrendezhető-e logisztikai és működési szempontból (úgymond „zártkapuk mögött”), sajnos nemet kellett mondanunk. Annak ellenére, hogy a tisztségviselőket tudnánk biztosítani, a többi kulcsfontosságú személyzet – pl. bírók, orvosi személyzet, segítők, stb. – meglétére nem tudunk garanciát vállalni. Továbbá bizonytalan egyelőre a rendezvény szempontjából szükséges vállalkozások rendelkezésre állása is, valamint az infrastruktúra, és a szükséges felszerelésnek a szigetre való megérkezése is!
A döntés meghozatalakor azt is figyelembe vettük, hogy a versenyzőknek biztosítani kellene a megfelelő edzési lehetőségeket, ami további követelményeket támasztana. Ezen tényezők figyelembe vételével is hoztuk meg azt a döntést, hogy a jelenlegi helyzetre való tekintettel az idei Classic TT és Manx GP rendezését töröljük! Annak ellenére, hogy jelenleg bizonytalan helyzetben vagyunk, a klub bizakodva tekint előre a 2021-es verseny rendezésének lehetőségeire!

2020-ban üresen marad a starthely

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás